Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Prezydent miasta Wrocławia, Pan Rafał Dutkiewicz: Domagamy się przywrócenia Zaułkowi Solnemu wyglądu sprzed „rewitalizacji”!

1,506 podpisało. Niech będzie nas  2,000
1,506 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Ewa K.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Ewa K.
kieruje swoją petycję do:
Prezydent miasta Wrocławia, Pan Rafał Dutkiewicz
Wrocław, 08-12-2015

Prezydent miasta Wrocławia, Pan Rafał Dutkiewicz

Domagamy się przywrócenia Zaułkowi Solnemu wyglądu sprzed „rewitalizacji”!

Szanowny Panie Prezydencie miasta Wrocławia,

na początku grudnia mieszkańców Wrocławia czekała niemiła niespodzianka – odsłonięta została brama Zaułku Solnego, wiodącego od strony ul. Kazimierza Wielkiego na pl. Solny. Brama miała zostać poddana rewitalizacji, czyli ożywieniu oraz przywróceniu do stanu świetności. Brama została jednak nie tyle odnowiona, ile zupełnie przebudowana w stylu, który większości mieszkańców Wrocławia przywodzi na myśl bramę zakładu pogrzebowego (z tego powodu pod bramą zaczęły nawet pojawiać się znicze). Tandetny, jaskrawo oświetlony napis „ZAUŁEK SOLNY” (od początku zainstalowania sprawiający problemy - często napis przemienia się w „ZAUŁEK SONY”) odbiera przejściu cały
jego klimat i tajemniczość.

Domagamy się przywrócenia Zaułku Solnego do stanu sprzed wątpliwej jakości „rewitalizacją”, jakiej został poddany.

Jako mieszkańcom Wrocławia zależy nam na utrzymaniu klimatu i walorów estetycznych tego miasta. Dlatego domagamy się, aby władze Wrocławia przywróciły Zaułkowi Solnemu jego dawny, klimatyczny wygląd. W ten sposób pokażą, że opinie Wrocławian nie są dla nich całkowicie bez znaczenia.

Ewa Kotz

Opublikowane: 8 grudnia 2015 (Aktualizacja: 1 marca 2016)