Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Zbigniew Ziobro Minister Sprawiedliwości Prokurator Generalny: Uwolnić Mateusza Piskorskiego!

54 podpisało. Niech będzie nas  5,000
54 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Mateusz B.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Mateusz B.
kieruje swoją petycję do:
Zbigniew Ziobro Minister Sprawiedliwości Prokurator Generalny
Mateusz Piskorski jest bezprawnie przetrzymywany w areszcie od prawie 2 lat. Za swoją działalność przeciwko okupacji Polski przez wojska amerykańskie i przeciwko członkostwu Polski w NATO został oskarżony o szpiegostwo na rzecz Rosji i Chin na co od prawie 2 lat ABW nie przedstawiła żadnych dowodów. Jedynym celem zatrzymania Piskorskiego było uniemożliwienie mu zorganizowania demonstracji antyimperialistycznej podczas warszawskiego szczytu NATO w 2016. Bezprawne przetrzymywanie Piskorskiego to złamanie wszystkich możliwych norm demokratycznych. Mateusz Piskorski jest więźniem politycznym i każdy kolejny dzień spędzony w areszcie to hańba dla Polski. Dlatego my niżej podpisani domagamy się NATYCHMIASTOWEGO UWOLNIENIA Mateusza Piskorskiego.
Opublikowane: 7 marca 2018