Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Zatrzymajmy podziały polityczne w ochronie środowiska w Polsce

1 podpisało. Niech będzie nas  100
1 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Renata F.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Renata F.
kieruje swoją petycję do:
Polscy decydenci i liderzy partii politycznych mogą jednomyślnie chronić środowisko.
Polską ochronę środowiska politycy dzielą na części, co powoduje, że szereg problemów ekologicznych pozostaje nierozwiązanych, instytucje chroniące naszą przyrodę są niedofinansowane, a zasady ochrony środowiska są zaniedbywane. Chcemy, aby ochronie środowiska w Polsce przywrócić godność i przywrócić jedno ministerstwo ochrony środowiska, mającego na celu ochronę zasobów przyrodniczych Polski, z włączeniem do jego kompetencji zagadnień gospodarowania przestrzenią. Dlatego stworzyliśmy Apel Stulecia Polskiej Ochrony Środowiska, którego pełna treść możesz zobaczyć pod linkiem: [https://www.pine.org.pl/wp-content/uploads/2020/07/Apel-Stulecia.pdf]. Jeśli popierasz treść apelu, podpisz się!

Potrzebujemy także szeregu mechanizmów stymulujących współpracę międzyresortową, międzysektorową oraz międzyinstytucjonalną w ochronie środowiska. Bez tego czystość naszej wody, powietrza, gleby, piękno naszego krajobrazu oraz zdrowie i życie człowieka oraz żywej przyrody będzie zagrożone. Taki cel przyświeca Apelowi Stulecia Polskiej Ochrony Środowiska, którego pełną treść możesz zobaczyć pod linkiem: [https://www.pine.org.pl/wp-content/uploads/2020/07/Apel-Stulecia.pdf]. Apel kierujemy do premiera RP oraz liderów polskich partii politycznych we wrześniu 2020. Także pospiesz się i poprzyj nasz apel!
Opublikowane: 22 lipca 2020