Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Sukces
Petycja została zamknięta
MAMY TO!

Sukces
Petycja została zamknięta
50 podpisało

Monika K.
kieruje swoją petycję do:
Prezydent Miasta Łodzi Hanna Zdanowska
Dnia 6 maja 2020 r. Prezydent Łodzi Pani Hanna Zdanowska ogłosiła, że cofa swoją decyzję o braku naboru do klas sportowych. Argumenty rodziców, trenerów i dyrektorów szkół przekonały Panią Prezydent, iż decyzja była pochopna, koszty nie są tak duże jak zakładano. Bardzo dziękuję Pani prezydent za wsłuchanie się w głosy mieszkańców naszego miasta! Doceniamy i stoimy murem :)
Dziękuję wszystkim za wsparcie petycji podpisem, a całej grupce pozytywnych wariatów w realu za dobre słowa i jeszcze lepsze czyny ;)

Zwracamy się do Pani Prezydent z prośbą o wznowienie naboru do 1 klas sportowych w naszym mieście. Nagłą decyzją, nie konsultowaną z dyrektorami szkół oraz zwykłymi mieszkańcami naszego miasta, zdecydowano o niekontynuowaniu naboru do klas sportowych, a tym samym o ich wygaszaniu. Według nas jest to bardzo krzywdząca decyzja dla całej młodzieży szkolnej.

Prosimy o uruchomienie wszelkich możliwych działań
zmierzających do reaktywowania naboru do pierwszych klas, przy dobrych chęciach w tym zakresie jest
szansa powstania jeszcze w tym roku szkolnym klas sportowych we wszystkich 12 szkołach, które takie klasy prowadziły. Gwarantujemy,
że chętnych dzieci nie zabraknie.
Klasy sportowe w szkołach podstawowych posiadają wieloletnie tradycje, jaki los czeka uczniowskie kluby sportowe?! Na koniec najważniejsze pytanie: czy nas jako społeczeństwo stać na zamykanie klas sportowych? Dzięki ruchowi dzieci mają szansę na wszechstronny rozwój, zdrowe współzawodnictwo, zdobywają pewność siebie a także odrywają się od gier komputerowych i internetu. W jaki sposób promujemy zdrowy tryb życia? Czy cięcie kosztów ma odbywać się kosztem dzieci?
Prosimy w imieniu dzieci, być może przyszłych sportowców chcących reprezentować Miasto może i nasze  Państwo na najważniejszych sportowych imprezach, aby jedyną i słuszną była decyzja o wznowieniu naboru do 1 klas sportowych.
Opublikowane (Aktualizacja )