Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Petycja została zamknięta
Popieram budowę stacji GSM w Somoninie w celu zwiększenia zasięgu oraz prędkości Internetu

Petycja została zamknięta
50 podpisało

Jarosław R.
kieruje swoją petycję do:
Starostwo Powiatowe w Kartuzach ul. Dworcowa 1 83-300 Kartuzy
Drugiego sierpnia Wójt Gminy Somonino ogłosił na facebook'owym profilu Gminy Somonino swój sprzeciw dotyczący budowy stacji telekomunikacyjnej w Somoninie.

Sprawa poprawy jakości połączeń telefonicznych oraz dostępu do Internetu mobilnego dotyczy wielu spośród liczącej około 10 tyś. mieszkańców Gminy.

Natomiast obawy Wójta Gminy nie zostały udostępnione  publicznie do dyskusji mieszkańców by mogli wyrazić swoje zdanie w tej sprawie przed wystosowaniem przez Wójta sprzeciwu.

Według informacji zawartych w sprzeciwie  stacja przyniesie niewielkie korzyści dla mieszkańców natomiast nie jest to prawda ponieważ wielu mieszkańców naszej Gminy boryka się z problemem z zasięgiem Internetu mobilnego. A budowa takiej stacji przyniosła by wiele korzyści:  dobry nieprzerywany zasięg, szybszy Internet, dostęp do lepszych nielimitowanych ofert na Internet, oraz nie będzie trzeba stosować kosztownych anten zewnętrznych.

Jeśli jesteś mieszkańcem lub mieszkanką Gminy Somonino i zależny Ci na lepszym dostępie oraz szybkości Internetu zachęcam do podpisania petycji w sprawie budowy masztu telekomunikacyjnego na działce 481/4 w Somoninie.

Opublikowane (Aktualizacja )