Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Protest polskich fanów Eurowizji przeciwko decyzji TVP

1 podpisało. Niech będzie nas
50 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości e-mail od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób możemy ich używać. W każdej chwili możesz anulować subskrypcję. Jeśli mieszkasz w USA i nie masz ukończonych 13 lat lub mieszkasz w innym kraju i nie masz ukończonych 16 lat, uzyskaj najpierw zgodę rodzica lub opiekuna, zanim przejdziesz dalej.
Tę petycję utworzył/a Dawid P.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Dawid P.
kieruje swoją petycję do:
TVP, jako instytucja odpowiedzialna za wybór reprezentanta Polski w konkursie.
Szanowni Państwo,
Z wielkim niepokojem i niezadowoleniem przyjmujemy decyzję TVP o wyborze reprezentanta Polski na konkurs Eurowizji 2023. Pragniemy wyrazić nasze stanowcze niezadowolenie z faktu, że stacja telewizyjna zdecydowała się na samodzielny wybór artysty, który wyraźnie nie spełnia oczekiwań i standardów, jakie powinny być wymagane od reprezentanta Polski na międzynarodowej scenie muzycznej. Niepodanie wyników głosów telewidzów oraz faworyzowanie Blanki z utworem ''Solo'' zdecydowanie zaniżyło szanse największego faworyta wśród widzów Jann'a z utworem ''Gladiator''.
Spowodowało to wysłanie kandydata, który nie został wybrany fair, jednocześnie krzywdząc twórczość Jann'a czyli Jana Rozmanowskiego

Decyzja ta jest nie tylko niezrozumiała, ale także w naszej opinii nieodpowiedzialna. W imieniu polskich fanów Eurowizji chcemy wyrazić nasze rozczarowanie i niezadowolenie z faktu, że TVP nie dołożyło należytej staranności i zaangażowania w poszukiwaniu odpowiedniego reprezentanta Polski w tym konkursie.

Eurowizja to nie tylko jedno z największych wydarzeń muzycznych na świecie, ale także okazja do promocji kultury i sztuki polskiej. Dlatego ważne jest, aby reprezentant Polski był godnym przedstawicielem naszego kraju i wzbudzał pozytywne emocje wśród międzynarodowej publiczności.
Jako polscy fani Eurowizji wzywamy TVP do podjęcia natychmiastowych działań w celu zmiany swojej decyzji i wyboru reprezentanta Polski, który spełni oczekiwania i standardy, jakie powinny być wymagane od przedstawiciela naszego kraju na międzynarodowej scenie muzycznej.

Jesteśmy przekonani, że dzięki odpowiedniemu zaangażowaniu i staranności ze strony TVP, reprezentant Polski będzie w stanie zrobić wrażenie na międzynarodowej publiczności i przyczynić się do promocji kultury i sztuki polskiej na świecie.

Z poważaniem,
Polscy fani Eurowizji.