Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
STOP Developerce na KS Przyszłość. Tylko Sport ma tu PRZYSZŁOŚĆ.

1 podpisało. Niech będzie nas
50 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości e-mail od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób możemy ich używać. W każdej chwili możesz anulować subskrypcję. Jeśli mieszkasz w USA i nie masz ukończonych 13 lat lub mieszkasz w innym kraju i nie masz ukończonych 16 lat, uzyskaj najpierw zgodę rodzica lub opiekuna, zanim przejdziesz dalej.
Tę petycję utworzył/a Marcin L.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Marcin L.
kieruje swoją petycję do:
ZARZĄD KS PRZYSZŁOŚĆ / PREZYDENT MIASTA STOŁECZNEGO RAFAŁ TRZASKOWSKI
Od ponad 90 lat na terenie przy Rybnickiej 25 zawsze najważniejszy był sport. To tu rozwijały się młode talenty, kwitła miłość do sportu i tworzyły się przyjaźnie na całe życie. Rozumieli to przedwojenni właściciele, którzy teren ten chcieli przekazać na rozwój sportu - dla mieszkańców.
Dziś wiemy, że teren ten może zostać zabudowany sześcioma blokami wielorodzinnymi wraz z podziemnymi garażami, nie pozostawiając nic ze swojej pięknej sportowej historii. Dziś w klubie trenuje około 200 dzieciaków, często żyją oni piłką i marzą o przyszłości związanej z piłką nożną.

Ta petycja to sprzeciw wobec przeznaczeniu terenu niezgodnie z intencją dobroczyńców klubu oraz jednocześnie apel nadziei miłośników sportu. Wysyłamy go zarządowi i członkom stowarzyszenia KS Przyszłość oraz do Prezydenta m.st. Warszawy Rafała Trzaskowskiego. Pierwszych prosimy o opamiętanie się i wycofanie się, z developerskich intencji a Pana Prezydenta prosimy o podjęcie wszelkich możliwych działań celem ochrony sportu na Rybnickiej 25.
Wierzymy, że PRZYSZŁOŚĆ jest w sporcie a nie w developerce.

Opublikowane (Aktualizacja )