Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
STOP Developerce na KS Przyszłość. Tylko Sport ma tu PRZYSZŁOŚĆ.

1,670 podpisało. Niech będzie nas  2,000
1,670 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Marcin L.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Marcin L.
kieruje swoją petycję do:
ZARZĄD KS PRZYSZŁOŚĆ / PREZYDENT MIASTA STOŁECZNEGO RAFAŁ TRZASKOWSKI
Od ponad 90 lat na terenie przy Rybnickiej 25 zawsze najważniejszy był sport. To tu rozwijały się młode talenty, kwitła miłość do sportu i tworzyły się przyjaźnie na całe życie. Rozumieli to przedwojenni właściciele, którzy teren ten chcieli przekazać na rozwój sportu - dla mieszkańców.
Dziś wiemy, że teren ten może zostać zabudowany sześcioma blokami wielorodzinnymi wraz z podziemnymi garażami, nie pozostawiając nic ze swojej pięknej sportowej historii. Dziś w klubie trenuje około 200 dzieciaków, często żyją oni piłką i marzą o przyszłości związanej z piłką nożną.

Ta petycja to sprzeciw wobec przeznaczeniu terenu niezgodnie z intencją dobroczyńców klubu oraz jednocześnie apel nadziei miłośników sportu. Wysyłamy go zarządowi i członkom stowarzyszenia KS Przyszłość oraz do Prezydenta m.st. Warszawy Rafała Trzaskowskiego. Pierwszych prosimy o opamiętanie się i wycofanie się, z developerskich intencji a Pana Prezydenta prosimy o podjęcie wszelkich możliwych działań celem ochrony sportu na Rybnickiej 25.
Wierzymy, że PRZYSZŁOŚĆ jest w sporcie a nie w developerce.

Opublikowane: 17 czerwca 2020 (Aktualizacja: 19 czerwca 2020)