Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Kraków - Ratujmy linie 11 oraz 6

1 podpisało. Niech będzie nas
50 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości e-mail od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób możemy ich używać. W każdej chwili możesz anulować subskrypcję. Jeśli mieszkasz w USA i nie masz ukończonych 13 lat lub mieszkasz w innym kraju i nie masz ukończonych 16 lat, uzyskaj najpierw zgodę rodzica lub opiekuna, zanim przejdziesz dalej.
Tę petycję utworzył/a Ratujmy L.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Ratujmy L.
kieruje swoją petycję do:
Zarząd Transportu Publicznego w Krakowie
W połowie lipca, w związku z otwarciem Trasy Łagiewnickiej, Zarząd Transportu Publicznego zamierza zmienić trasy linii tramwajowych 11 oraz 6, przez co pierwsza z nich ma pojechać nowym odcinkiem, zamiast przez Podgórze, a druga od Dworcowej na Mały Płaszów, zamiast na Kurdwanów. Na skutek tych zmian pasażerowie z Małego Płaszowa stracą dojazd do Ronda Matecznego, a pasażerowie z ciągu kurdwanowskiego nie będą już mogli bezpośrednio dostać się na Koronę oraz do sporej części Centrum. Straci również Ruczaj, skąd w kierunku Ronda Matecznego lub Korony w godzinach szczytu będzie o połowę mniej kursów. Takie plany aktualnie ma ZTP, jednak jeszcze żaden tramwaj nie został przekierowany. Im więcej osób podpisze tę petycję, tym większa szansa na cofnięcie tych niekorzystnych dla pasażerów planów. Zachęcam również do pisania w tej sprawie e-maili do ZTP. Szczegóły na stronie internetowej https://ratujmylinie11.github.io/.
Opublikowane (Aktualizacja )