Продолжая пользоваться сайтом, Вы принимаете Политику конфиденциальности Авааз, в которой разъясняется, как могут быть использованы Ваши данные и как обеспечивается их защита.
Понятно
ОК
Український Центр Оцінювання Якості Освіти (УЦОЯО): Перегляд 28-го питання із ЗНО Історії України 2016-го року

1 подписали петицию. Давайте соберем
50 Сторонники

Подписать

Avaaz.org защищает Вашу конфиденциальность и будет информировать Вас об этой и подобных кампаниях
Эта петиция была создана пользователем Алексей К., чье мнение может не совпадать с мнением сообщества Авааз.
Алексей К.
создал эту петицию с обращением к
Український Центр Оцінювання Якості Освіти (УЦОЯО)
Ми (абітурієнти та учасники ЗНО з Історії України 2016-го року) вимагаємо переглянути коректність 28-го питання та зарахувати всім учасникам зовнішнього незалежного оцінювання з Історії України бали за це завдання. Юридично завірена програма ЗНО з Історії України НЕ передбачає знання законів та постанов прийнятих у 2015-2016 роках. Програма була затверджена в жовтні 2014 року (відповідно до Наказу МОН України № 1121 від 01 жовтня 2014 року) та не змінювалася протягом двох років, а закон «Про військово-цивільні адміністрацїі» був прийнятий у 2015 році (Закон від 03.02.2015 № 141-VII), тому ми вважаємо, що цей закон не повинен був входити до сертифікаційної роботи з історії України 2016. Варто зауважити, що дане питання не відповідає змісту підручників рекомендованих Міністерством освіти і науки України, а також змісту додаткового параграфу «Революція гідності та агресія Росії проти України», теж рекомендованого МОН України. Перелік всіх дат (обов'язкових для розпізнавання абітурієнтами, та не обов'язкових) закінчується обранням Порошенка президентом України.
Опираючись на "пояснювальну записку", яка є в документі з програмою ЗНО з Історії, "Пропоновану Програму зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з історії України складено, враховуючи цілі, вимоги і зміст навчання історії в школі, закладені в Державному стандарті освіти та чинній програмі з історії України для 11-річної школи...", можу зазначити, що закон про "військово-цивільні адміністрацїі" не закладений в "чинній програмі з історії України для 11-річної школи...", і не відповідає існуючій програмі ЗНО, так як програма завірена у 2014-му році та НЕ змінювалася.
Через цей закон більшість абітурієнтів втратила бали за все питання, які могли бути вагомими при вступі. Закликаємо апелювати це завдання та надати усі бали за нього учасникам зовнішнього незалежного оцінювання з Історії України.
Опубликовано (Обновление )