Продолжая пользоваться сайтом, Вы принимаете Политику конфиденциальности Авааз, в которой разъясняется, как могут быть использованы Ваши данные и как обеспечивается их защита.
Понятно
ОК
Врятуй життя військовополонених

1 подписали петицию. Давайте соберем
50 Сторонники

Подписать

Avaaz.org защищает Вашу конфиденциальность и будет информировать Вас об этой и подобных кампаниях
Эта петиция была создана пользователем Наталя З., чье мнение может не совпадать с мнением сообщества Авааз. Предупреждение: Проверить часть размещённых в этой петиции данных не представляется возможным, в связи с чем эта петиция может содержать ложную или вводящую в заблуждение информацию.
Наталя З.
создал эту петицию с обращением к
ООН, Рада Європи, Міжнародний комітет Червоного Хреста, Світовий конгрес українців
Ми, Рада дружин і матерів захисників України "ЖІНКИ зі СТАЛІ" , закликаємо світових лідерів стати на захист основоположних людських цінностей та не дозволити російській федерації вчинити публічну розправу над полоненими українськими оборонцями.

Останні шість місяців російська федерація веде жорстоку кровопролитну війну проти України, ігноруючи закони людяності, моралі та міжнародного гуманітарного права. Російська армія знищує українські міста і села. Вона вбиває, ґвалтує та знущається з цивільного населення. Порушуючи всі норми міжнародного права, росіяни з особливою жорстокістю ставляться до військовополонених.

29 липня 2022 року в таборі для військовополонених, розташованому на тимчасово окупованій території в населеному пункті Оленівка, російська федерація здійснила цинічний терористичний акт, внаслідок якого загинули та зазнали страшних поранень українські військовополонені .

08 серпня 2022 року голова так званої "днр" Денис Пушилін повідомив про намір влаштувати показову розправу над українськими військовополоненими, які захищали свою землю та народ від російських загарбників. З цією метою на сцені філармонії вщент зруйнованого окупантами Маріуполя встановлюються металеві клітки, щоб дійство було максимально принизливим та знущальним. Також для реалізації варварського задуму в псевдореспубліці демонстративно ввели смертну кару .

Сучасний цивілізований світ не може мовчки спостерігати, як російські терористи влаштовують варварське видовище, демонструючи свою безкарність та презирство до загальноприйнятих правил співіснування!

З огляду на викладене вище, закликаємо:
  • зупинити квазісудові процеси і страту українських військовополонених, що знаходяться в руках російської федерації;
  • забезпечити доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до всіх військовополонених;
  • змусити російську федерацію виконувати норми міжнародного гуманітарного права і Женевської конвенції про поводження з військовополоненими;
  • провести екстракцію військовополонених до третьої країни.
Опубликовано (Обновление )