Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά: ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

225 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   300
225 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Petros K. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Petros K.

Παραλήπτες:
Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Παύλου Μελά
Τις τελευταίες εβδομάδες με πρωτοβουλία της κυβέρνησης και τη βοήθεια της διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά γίνεται προσπάθεια τελικής έγκρισης της σύμβασης διευθέτησης της χρήσης του Στρατοπέδου Παύλου Μελά που είχε δρομολογηθεί επί Δημαρχίας Διαμαντή Παπαδόπουλου μετά από συμφωνία του με το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Με τη σύμβαση αυτή η πολυπόθητη μετατροπή του Στρατοπέδου Παύλου Μελά σε κοινόχρηστο αστικό πάρκο υψηλού πρασίνου με πολιτιστικές λειτουργίες θάβεται κάτω από την πολεοδόμηση περίπου του 30% της έκτασης υπέρ των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και της νομοτελειακής μετατροπής του υπόλοιπου σε προαύλιο εμπορικών δραστηριοτήτων και ιδιωτικών πάρκων ψυχαγωγίας. Η σημερινή δημοτική πλειοψηφία εκλέχθηκε με πρόγραμμα υπεράσπισης των στρατοπέδων Παύλου Μελά και Καρατάσσιου. Ο σημερινός δήμαρχος κ. Δεμουρτζίδης είχε ψηφίσει λευκό σε παρόμοια σύμβαση του πρώην δημάρχου Παπαδόπουλου, ενώ στην παράταξή του μετέχουν πρόσωπα προβεβλημένα στο κίνημα κατά της οικοπεδοποίησης των στρατοπέδων, που συμμετέχουν σήμερα σε θέσεις ευθύνης στη διοίκηση του Δήμου, απεμπολώντας τις κινηματικές τους απόψεις.
  • Επειδή το ΣτρατόπεδοΠαύλου Μελά αποτελεί δημόσια περιουσία,
  • Επειδή ησημερινή δημοτική αρχή εκλέχθηκε με άλλο πρόγραμμα και δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση για τέτοιου είδους συμφωνία με το ΤΕΘΑ,
  • Επειδή η υπόθεση του Στρατοπέδου Παύλου Μελά είναι πολύ σημαντική για τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά αλλά και για τους γύρω δήμους,
  • Επειδή η ποιότητα ζωής και η υγεία των πολιτών είναι πάνω από μικροπολιτικούς σχεδιασμούς και συμφέροντα εργολάβων,
    Επειδή οι πολίτες πρέπει να έχουν λόγο σε τόσο σοβαρά θέματα που επηρεάζουν και τις επόμενες γενιές,

ΖΗΤΑΜΕ Τοπικό
Δημοψήφισμα

όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και όπως πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το 2014 για την
ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Η δημοτική αρχή του Δήμου Παύλου Μελά να εμπιστευθεί τη δύναμη των πολιτών και να ζητήσει μέσω δημοψηφίσματος:
  • την απόρριψη της συμφωνίας με το ΤΕΘΑ και
  • την απόδοση κατά κυριότητα του συνόλου του στρατοπέδου χωρίς κανένα τίμημα στο Δήμο για να το μετατρέψει σε έναν μητροπολιτικής σημασίας κοινόχρηστο δημόσιο χώρο υψηλού πρασίνου, με ανάδειξη της ιστορίας του χώρου και με χρήσεις πολιτισμού.
«Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση του πρώην Στρατοπέδου Παύλου Μελά»