Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
ΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΙ

1,936 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   50,000
1,936 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ΕΛΕΝΗ . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
ΕΛΕΝΗ .

Παραλήπτες:
Ελληνική Κυβέρνηση

Η «επένδυση» της «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική συνιστά ένα οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό έγκλημα, που επιβάλλεται στους κατοίκους με βίαιη καταστολή. Η ισχυρή παραγωγική βάση της περιοχής η οποία στηρίζεται στην αγροτική οικονομία, αλιεία και τουρισμό καταστρέφεται ενώ η ρύπανση που θα προκληθεί θα δημιουργήσει χρόνιες βλάβες στο περιβάλλον, τη διατροφική αλυσίδα και την υγεία των κατοίκων.
Το κίνημα της Χαλκιδικής είναι υποδειγματικό γιατί στηρίζεται στις αρχές της λαϊκής συμμετοχής και της άμεσης δημοκρατίας, προβάλλει ένα παραγωγικό πρότυπο συμβατό με την προστασία του περιβάλλοντος και τη γενική κοινωνική ωφέλεια, επιδεικνύοντας αξιοθαύμαστη μαχητικότητα στην επίτευξη των στόχων του.
Η κυβέρνηση πρέπει να παρέμβει με σαφήνεια και να σταματήσει τα σχέδια της «Ελληνικός Χρυσός», που σήμερα εντείνει τη δραστηριότητά της επιδιώκοντας να δημιουργήσει τετελεσμένα. Η «επένδυση» δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί όχι μόνο για λόγους περιβαλλοντικούς και καταστροφής των ήπιων σημερινών παραγωγικών δραστηριοτήτων αλλά και γιατί δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος αντίθετα υποθηκεύει το παραγωγικό μέλλον της περιοχής.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής πρέπει να νικήσουν όχι μόνο για να σώσουν τη γη τους και να διαφυλάξουν την ελευθερία τους αλλά και για να πολλαπλασιαστεί το παράδειγμά τους στους αγώνες του μέλλοντος.

Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.