Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Σώστε τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων και των υποστηρικτικών δομών τους: Υπευθύνων και ΚΠΕ

1,851 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   2,000
1,851 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Ioanna D. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Ioanna D.

Παραλήπτες:
Πρωθυπουργό κ. Α.ΤΣΊΠΡΑ Υπουργό Παιδείας κ.Κ.ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς,Διεκδικούμε το δικαίωμα των παιδιών και των δασκάλων τους να επιλέγουν τον εξανθρωπισμό της Εκπαίδευσης μέσα από τις Σχολικές Δραστηριότητες!
Με μια πρόταση ανακοινώθηκε από το ΥΠΠΕΘ ο σχεδιασμός για το Νέο Δίκτυο Δομών Υποστήριξης του Εκπαιδευτικού έργου που τοποθετεί τις Σχολικές Δραστηριότητες στα ...αζήτητα... τις "πετάει" ως κάτι πεπερασμένο και πεπαλαιωμένο που δεν προσφέρει πλέον κι έχει φθαρεί...
Προφανώς οι συντάκτες του νέου σχεδίου δε συνειδητοποίησαν ότι η εκπαίδευση για το Περιβάλλον, την Υγεία και τον Πολιτισμό δεν είναι επιλογή αλλά είναι εκπαίδευση για την ίδια μας τη ζωή. Ζητούμε να μην καταργηθούν, ούτε να συρρικνωθούν, κάτω από την ομπρέλα ενός θεσμού πολλαπλών χρήσεων(Κέντρων Αειφορίας) τα πιο ζωντανά και χρήσιμα κομμάτια της Εκπαίδευσης που δημιουργούν ενεργούς , ευαισθητοποιημένους πολίτες περισσότερο από 25 χρόνια.
Στα ΚΕΑ ( κέντρα που θα προκύψουν από την αλλαγή χρήσης των Κέντρων ΠΕ) προσπαθούν να χωρέσουν ετερόκλητο πλήθος με ετερόκλητες κατευθύνσεις και ετερόκλητους στόχους σε δομές που έχουν αναπτυχθεί για την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία ( ΚΠΕ).
Στον παρατιθέμενο υπερσύνδεσμο μπορείτε να υποβάλετε τις απόψεις σας στην ανοιχτή διαβούλευση για τις Δομές Υποστήριξης Εκπαιδευτικού Έργου μέχρι την Παρασκευή 24/11/2017. Θα πρέπει εκτός από το ονοματεπώνυμό σας, να εισάγετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση, καθώς και το όνομα του Φορέα που ανήκετε ή εκπροσωπείτε.
Οι απόψεις της ΠΕΕΚΠΕ:
Οι απόψεις της ΠΕΕΚΠΕ Αττικής : https://drive.google.com/…/1I6fPDYJs2127_‐gjYo8iwBEM6…/view…Το Υπόμνημα – πρόταση των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων, Σχολικών Δραστηριοτήτων και μέρους των Παιδαγω γικών Ομάδων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης https://drive.google.com/file/d/1I‐ztQJITqfUhd7FA6tc‐ETMcAZf6rKSh/view?usp=sharing