Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Υπόμνημα πολιτών και φορέων για τον Χωροταξικό Σχεδιασμό της Θάσου

320 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   500
320 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Ειρήνη . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Ειρήνη .

Παραλήπτες:
Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Όλο και περισσότεροι πολίτες, πολιτιστικοί και παραγωγικοί φορείς και συλλογικότητες της Θάσου ενώνουν τις φωνές τους προκειμένου να τροποποιηθεί ο Χωροταξιικός Σχεδιασμός του νησιού. Το μοναδικό φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της Θάσου κινδυνεύει και οι πολίτες με υπόμνημά τους τεκμηριώνουν την ανάγκη

1. Να προστεθεί η λέξη «δάσος» στην
περιγραφή του τοπίου, η αδιανόητη απουσία της οποίας παραποιεί την εικόνα του νησιού και υποκρύπτει
κινδύνους για το δασικό του πλούτο
2. Να χαρακτηριστεί η Θάσος αναπτυσσόμενη κι όχι αναπτυγμένη περιοχή καθώς ο χαρακτηρισμός που υιοθετήθηκε από τον χωροταξικό σχεδιασμό καταστρέφει
κάθε προοπτική στρατηγικής της ανάπτυξης. Απαιτείται να προβλεφθεί η μεταποιητική δραστηριότητα (εγκατάσταση ελαιοτριβείων, σφαγείων τυροκοµείων, επεξεργασίας λυµάτων, ασβεστοποιϊας κλπ)
3. Να προβλεφθούν έργα υποδομής για την
ύδρευση και άρδευση του νησιού
4. Να αποτραπεί ο συγκοινωνιακός
μαρασμός του νησιού όπως αυτός εκφράζεται τόσο με την υποβάθμιση του ιστορικού λιμανιού του Πρίνου όσο και με την μη προτεροποίηση της Εθνικής οδού (ΕΟ 69) ) Πρίνου‐
Σκάλα Σωτήρος‐Σκάλα Καλλιράχης‐Σκάλας
Μαριών‐Καλύβια Λιµεναρείων‐Ποτού, µε τις απαιτούµενες παρακαµπτήριες νέες περιφερειακές οδούς των ως άνω οικισµών.
5. Να τονιστεί η ανάγκη εκπόνησης
μελετών στρατηγικού σχεδιασμού που θα προστατεύσουν και θα αναδείξουν τον μοναδικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο της Θάσου.
Οι δημότες και οι παραγωγικοί φορείς της Θάσου επισημαίνουν ότι τυχόν έγκριση της χωροταξικής µελέτης χωρίς ουσιαστική βελτίωσή της και χωρίς να ληφθούν υπ’ όψιν οι παρατηρήσεις‐προτάσεις τους, θα επιφέρει
συνέπειες καταστροφικές, µη αναστρέψιµες ως προς τη χλωρίδα, την πανίδα, τον υδροφόρο ορίζοντα και την οικονοµία του νησιού και καλούν κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να υπογράψει το σχετικό υπόμνημα.
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.