Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Άρση της παραγράφου του νέου νομοσχεδίου EAE που περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα των ΑμεΑ εκπαιδευτικών

665 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   950
665 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ΚωφοίΒαρήκοοι Εκπαιδευτικοί ΕΕΠ - . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
ΚωφοίΒαρήκοοι Εκπαιδευτικοί ΕΕΠ - .

Παραλήπτες:
Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων και Διευθυντή Ειδικής Αγωγής
Το Υπουργείο Παιδείας, με το νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που προωθεί, καταπατά τα δικαιώματα των ΑμεΑ στον χώρο εργασίας, ευνοώντας τον περαιτέρω κοινωνικό αποκλεισμό τους.

Με το παρόν ψήφισμα ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να σεβαστεί το άρθρο 27 της Διεθνούς Σύμβασης Δικαιωμάτων σχετικά με την εργασία και την απασχόληση του ΑμεΑ πληθυσμού και να άρει από το νέο νομοσχέδιο την παράγραφο 8 του άρθρου 21 η οποία ορίζει ότι οι ΑμεΑ εκπαιδευτικοί, που έχουν δια βίου αναπηρία 67% και άνω και πάσχουν από τετραπληγία, απώλεια όρασης ή απώλεια ακοής, μπορούν να διορίζονται (μόνιμοι ή αναπληρωτές), να αποσπώνται ή να πέρνουν μετάθεση ΜΟΝΟ σε σχολικές μονάδες αντίστοιχες της πάθησής τους.

Το μέτρο αυτό θα δημιουργήσει πληθώρα ανέργων εκπαιδευτικών με αυτές τις αναπηρίες αφού οι ελάχιστες θέσεις στα ελάχιστα σχολεία κωφών, τυφλών και κινητικά αναπήρων δεν μπορούν να απορροφήσουν τον αριθμό των εργαζομένων στην ειδική αγωγή που πάσχουν από τις προαναφερόμενες παθήσεις.

Με ποια εκπαιδευτικά ή νομικά κριτήρια το Υπουργείο περιορίζει τις επαγγελματικές επιλογές εκπαιδευτικών που πληρούν τα κριτήρια διορισμού, μετάθεσης και απόσπασης κρίνοντάς τους με βάση το ποσοστό αναπηρίας τους ως εκπαιδευτικούς συγκεκριμμένων σχολικών μονάδων;

Είναι επίσης ντροπή για τη χώρα μας να υποβιβάζει την, μέχρι στιγμής, προσφορά των ΑμεΑ εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή περιχαρακώνοντας την αξιοπρέπειά τους και από εργαζόμενοι να βρεθούν σε μια ελληνική πραγματικότητα ανεργίας και πενιχρών κοινωνικών επιδομάτων.

Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή που στάλθηκε στον κο. Λολίτσα εδώ: