Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Σώστε όλους όσους οδηγούν μοτοσυκλέτα

8,721 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   10,000
8,721 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Makis P. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Makis P.

Παραλήπτες:
Υπουργείο Μεταφορών
Ανανέωση στις μεταλλικές μπαριέρες στο οδικό δίκτυο της χώρας με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά ασφαλείας που δεν θα απειλούν τους μοτοσυκλετιστές. Όπως έχουν τώρα, οι κάθετες μεταλλικές δοκοί που στηρίζουν τις μπαριέρες λειτουργούν δυνητικά ως λεπίδες που απειλούν με ακρωτηριασμό οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου σώματος χτυπήσει πάνω τους με κάποια ταχύτητα, όπως λ.χ. ένας πεσμένος μοτοσυκλετιστής που σέρνεται στην άσφαλτο μετά από πτώση.
Το ζήτημα βρίσκεται σταθερά μέσα στις προτεινόμενες δράσεις για την οδική ασφάλεια που προωθεί η FEMA στην Ε.Ε., ωστόσο μέχρι να ληφθεί μια κεντρική απόφαση στις Βρυξέλλες, ας κοιτάξουμε να δούμε τι κάνουμε στο δικό μας σπίτι. Λύσεις υπάρχουν πολλές και μάλιστα, μετά από σχετικές καμπάνιες ευαισθητοποίησης, σε Ιταλία και Αυστραλία έχει νομοθετηθεί η αντικατάσταση των μεταλλικών αυτών φραγμάτων στο δίκτυό τους με νέου τύπου, ασφαλείς προς τους δικυκλιστές.
Ας προσπαθήσουμε κι εμείς να κάνουμε την ζωή μας ασφαλέστερη.
Δημοσιεύτηκε: 2 Νοεμβρίου 2019 (Ενημερώθηκε: 13 Φεβρουαρίου 2020)