Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Όχι στο χαράτσι των 15€ των ΕΛΤΑ

3,927 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   5,000
3,927 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Γιαννης . και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Γιαννης .

Παραλήπτες:
ΕΛΤΑ
Χαράτσι εκτελωνισμού από τα ΕΛΤΑ για δέματα από Κίνα και ΗΠΑΕλλάδα: Σε μία απόφαση, που ανατρέπει πολλά στο ηλεκτρονικό εμπόριο προχώρησαν τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της διοίκησης πλέον θα χρεώνουν με 15 ευρώ τον εκτελωνισμό όλων των δεμάτων και ειδικότερα εκείνων που προέρχονται από την Κίνα. Η επιπλέον αυτή χρέωση αφορά ακόμη και πολύ μικρά δέματα, που η αξία τους δεν ξεπερνά τα 22 ευρώ! Θα υπάρξουν περιπτώσεις δηλαδή, που ένα μικρό δέμα αξίας οκτώ ευρώ θα επιβαρύνεται με άλλα 15 ως κόστος εκτελωνισμού. Οι χρεώσεις αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο τα δέματα από την Κίνα, ενώ επεκτείνονται και σε άλλες χώρες. Μάλιστα μέχρι και σήμερα τα συγκεκριμένα δέματα έρχονταν χωρίς καμία χρέωση από τα ΕΛΤΑ. Ωστόσο από τη Δευτέρα και μετά θα χρεώνουν με 15 ευρώ όλα τα δέματα που φθάνουν στην ελληνική επικράτεια. Από τις χρεώσεις αυτές εξαιρούνται προφανώς οι χώρες μέλη της ΕΕ.
Δημοσιεύτηκε: 7 Φεβρουαρίου 2020 (Ενημερώθηκε:

3 Μαρτίου 2020)