Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
ΟΚ
Όχι άλλες αφίσες στο ΠαΜακ!

1,936 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις   2,000
1,936 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Συμμετέχοντας στην εκστρατεία συμφωνείς να λαμβάνεις email απ’ το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου και εξηγεί πώς τα χρησιμοποιούμε. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Aris C. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Aris C.

Παραλήπτες:
ΠαΜακ
Κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες αφίσες, φοιτητικών παρατάξεων κυρίως, ‘στολίζουν’ το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Για την παραγωγή τους: κόβονται δέντρα για την κατασκευή του χαρτιού, κατασπαταλάται νερό για την επεξεργασία του χαρτοπολτού και μολύνεται το περιβάλλον από την επεξεργασία και απόρριψη τους.

Ενδεικτικά, από ένα δέντρο ύψους 12 μέτρων και 18cm διαμέτρου, παράγονται περίπου 1.300 τέτοιες αφίσες. Για την παραγωγή των αφισών μόνο για την βδομάδα της φοιτητικής προεκλογικής περιόδου, κόβονται δύο τέτοια δέντρα. Αναλογικά, το περιβαλλοντικό κόστος για όλη την χρονιά είναι τεράστιο.

Αυτό πρέπει να σταματήσει!
Καλούμε όλη την Πανεπιστημιακή κοινότητα (καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές) να συνυπογράψουν το ψήφισμά μας. Απαιτούμε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη χρήση αφισών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο είναι το πρώτο πράσινο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση EMAS από το 2005 και στοχεύει να αποτελεί πρότυπο περιβαλλοντικά φιλικού Ιδρύματος.

Καλούμε, επίσης, τους φοιτητές των παρατάξεων να επιλέξουν περιβαλλοντικά φιλικούς τρόπους προβολής (π.χ. ίντερνετ, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κλπ) και να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτή την καμπάνια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στο Πανεπιστήμιό μας.

Συμβούλιο Περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Μακεδονίας
Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης EMAS
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο
Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την υποβολή των αρχείων και/ή των σχολίων σου.