Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Κωνσταντίνος Π. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Κωνσταντίνος Π.
- Παραλήπτες:
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας, Υπουργείο Εθνικής Αμύνης Ελλάδας, Ελληνική κυβέρνηση.
Βρισκόμαστε μπροστά σε καταιγιστικές εξελίξεις.Ο Ερντογάν γι ακόμα μια φορά αμφισβητεί κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αυτή τη φορά με υπογραφή ΜoU (Memorandum of Understanding) με την Λιβύη και οριοθέτηση τουρκικής και λιβυκής ΑΟΖ αγνοώντας παντελώς όχι μόνο το σύμπλεγμα της Μεγίστης αλλά και την Κάρπαθο, τη Ρόδο μέχρι και την Κρήτη. Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες όλο και περισσότερο μιας πολιτικής η οποία βασίζεται στις δηλώσεις και στις ανακοινώσεις περί σεβασμού στο διεθνές δίκαιο χωρίς ωστόσο να αλλάζει η επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας. Η πολιτική του κατευνασμού που ακολουθείται από τις ελληνικές κυβερνήσεις είναι ανησυχητική. Η ιστορία έχει αποδείξει πως με κατευναστικές πολιτικές δε γίνεται  να αντιμετωπιστούν πολιτικές προσωπικότητες με επεκτατικές βλέψεις όπως ο Ερντογάν. Είναι καιρός πλέον να απαιτηθεί από την ελληνική κυβέρνηση να ανακηρύξει με συντεταγμένες την ελληνική ΑΟΖ σε συνεννόηση με την Κύπρο και την Αίγυπτο και να αποσταλεί το έγγραφο στον ΟΗΕ. Η υπογραφή όλων μας μετράει και πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί αυτή η επιλογή ως ενα σημαντικό μέτρο για την αποτροπή των επερχόμενων τουρκικών ενεργειών.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )