Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Η ψηφοφορια εχει κλεισει
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Απαιτούμε την προστασία του Υδροβιότοπου Κοκκωσίου

Η ψηφοφορια εχει κλεισει
50 Υποστηρικτές

Δημιουργός ψηφίσματος:
Panagiotis K.
- Παραλήπτες:
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
Διότι δεν υπάρχουν υδάτινα
μέρη παρόμοια σε ολόκληρη την Ανατολική
Κορινθία και είναι ένα μέρος σπάνιας
ομορφιάς για την περιοχή. Αυτή την στιγμή
στον υδροβιότοπο διαμένουν σημαντικά
είδη πουλιών και ψαριών της περιοχής
με εξέχον το σπάνιο ενδημικό είδος
ψαριού Aphanius Almiriensis (Ζαχαρίας Αλμυρής)
το οποίο συναντάται σε 2 μέρη της Ελλάδας
μόνο (Κοκκώσι Αλμυρής, Υγρότοπος Μουστού)
και πουθενά αλλού σε ολόκληρη την Ευρώπη
.

Το ΚΟΚΚΩΣΙ ανήκει στους υγρότοπους με έκταση κάτω από 80 στρέμματα και προστατεύεται από τον νόμο Ν.3937/2011

Με βάση όλα τα προαναφερόμενα αιτούμαστε:
1) Την συνδρομή σας ώστε να γίνει σύσταση στην δημοτική αρχή Κορινθίων για την δενδροφύτευση έξι νέων δένδρων μεγάλου μεγέθους στην θέση αυτών που κόπηκαν και επίσης σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μελλοντικό καθαρισμό να γίνει με την δέουσα προσοχή που αρμόζει σε έναν υδροβιότοπο και πάντα σε συνεννόηση με τους αιτώντες.
2) Την συνδρομή της υπηρεσίας σας ώστε να οριοθετηθεί ο Υδροβιότοπος μόνιμα με ειδική σήμανση.
3) Γνωρίζοντας ότι η υπηρεσία σας έχει την αρμοδιότητα, να γίνει προσεκτική εκσκαφή του μπαζωμένου χώρου ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην φύση να ανακτήσει τον ζωτικό της χώρο, επίσης να κατεδαφιστούν όλα τα παράνομα-ετοιμόρροπα κτίσματα που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών αλλά και τον ζωτικό χώρο του υδροβιότοπου.
4) Την επικοινωνία σας με τις τοπικές αστυνομικές ή και λιμενικές αρχές για την προστασία του και την παρέμβαση τους σε περίπτωση απόπειρας καταστροφής ή παράνομης παρέμβασης από τον οποιοδήποτε στο μέλλον.
5) Απαγόρευση της καντίνας να κατασκηνώνει ακριβώς δίπλα στον υδροβιότοπο ώστε να μην ρίχνει λύματα που τον μολύνουν και να μας γνωστοποιηθούν όλες οι αδειοδοτήσεις που κατέχουν οι ιδιοκτήτες της. Σε περίπτωση που είναι παράνομη η κατασκήνωση της, να εξέλθει του υδροβιότοπου δια παντός.
6) Καθαρισμός της λίμνης από απορρίματα και παλαιές βάρκες οι οποίες με τα χρώματα που φέρουν είναι άκρως τοξικά και θέτουν σε κίνδυνο τα έμβια όντα της λίμνοθάλασσας. Οι Σύλλογοι μας προθυμοποιούνται να βοηθήσουν στον καθαρισμό εννοείται με τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες όμως θα χρειαστούν την συνδρομή κάποιου μηχανήματος για την μετακίνηση παλαιών βαρκών και λοιπών ογκωδών αντικειμένων.
7) Την καθοδήγηση-συνδρομή σας ώστε να ανακηρυχτεί η περιοχή ως ΚΑΖ(Καταφύγιο Άγριας Ζωής)

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )