Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Κυπριακή Δημοκρατία: Μετακίνηση εγκαταστάσεων βαριάς βιομηχανίας από οικιστική ζώνη στη Λάρνακα

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Maria E. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Maria E.
- Παραλήπτες:
Κυπριακή Δημοκρατία

SOS! H πόλη και επαρχία Λάρνακας σε τεράστιο κίνδυνο από ραδιενεργά απόβλητα, τοξικά χημικά, εκρηκτικά! Επικίνδυνες εγκαταστάσεις δίπλα στα σπίτια μας θέτουν σε τεράστιο κίνδυνο την υγεία και ασφάλειά μας. Υπογράψτε το ψήφισμά μας για άμεση μετακίνησή τους μακριά από κατοικημένες περιοχές!

Αυτή τη στιγμή ανεγείρονται εγκαταστάσεις βαριάς βιομηχανίας στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, σε απόσταση μικρότερη του 1,5 km από προϋπάρχουσες οικιστικές ζώνες χωρίς να ακολουθηθούν οι σωστές και προβλεπόμενες διαδικασίες, χωρίς τη διενέργεια Στρατηγικής Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Οικονομία, χωρίς Δημόσια Ενημέρωση και Συμμετοχή όπως προβλέπεται τόσο στους Εγχώριους όσο και στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς. Οι βιομηχανίες αυτές μετατρέπουν μια τουριστική επαρχιακή πόλη σε πόλη βαριάς βιομηχανίας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών καθώς και το περιβάλλον. Υπογράφουμε για άμεση μετακίνηση των παράνομων εγκαταστάσεων βαριάς βιομηχανίας (Βιομηχανίας Α) εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Β Αραδίππου (Λάρνακα), καθώς σύμφωνα και με δημόσια ομολογία των αρχών, ούτε έχουν ακολουθηθεί και τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αλλά ούτε και βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τις οικιστικές ζώνες.

SOS! Larnaca in danger. Radioactive materials, radioactive wastes, chemicals and explosives are situated next to our homes, threatening our health and safety! Sign our petition for their immediate transfer!

We ask

from the state to determine, within the frame of a wider development plan, a proper sited area for installing type A industries related to the extraction and processing of natural resources (gas, oil, uranium, etc) of Cyprus and/or of the Eastern Mediterranean, without endangering the citizens’ and residents’ health and security.

We condemn

the arbitrary construction of Industry Type A premises within the Aradippou Industrial B Zone, which adjoins the Krasa residential zone.

We demand

that all proper and statutory procedures are implemented by carrying out, testifying and broadly publicizing an objective and reliable Impact Study on the Environment, Society and Economy. We demand that a Public Information and Consultation is being carried out, as dictated by national and European Regulations.

We are signing

for the immediate transfer of the illegal Industrial A facilities that are situated within the Aradippou Industrial B Zone, since according to the authorities’ public confession, not all the statutory procedures have been followed and implemented, nor are the facilities situated in a safe distance away from residential zones.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )