Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
ΠΡΟΣ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ.......

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Δεσποινα Χ. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Δεσποινα Χ.
- Παραλήπτες:
ΠΡΟΣ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

Αξιότιμοι Βουλευτές,
Εκλεγήκατε σε μία περίοδο όπου ο αναβρασμός σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας είναι έντονος και αντικατοπτρίζει την ανάγκη των πολιτών για μία ουσιαστική αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο ασκείται η πολιτική. Ο εκπαιδευτικός κόσμος ειδικότερα αδημονεί να είστε εσείς αυτοί οι οποίοι θα ΠΡΑΞΟΥΝ σε αντίθεση με όσους μας εμπαίζουν προκλητικά εδώ και περίπου 8 χρόνια συρρικνώνοντας τη δημόσια εκπαίδευση με ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ διορισμούς καθιστώντας τον
αναπληρωτή εκπαιδευτικό ένα περιφερόμενο νομά χωρίς δικαίωμα να ορίζει ο ίδιος τη ζωή του.

Συγκεκριμένα:
1) Η εκπαίδευση λειτουργεί κάθε χρόνο εδώ και 7-8
έτη με μηδενικούς διορισμούς γεγονός το οποίο γιγαντώνει τα προβλήματα στελέχωσης το Σεπτέμβριο. Οι σχολικές
μονάδες αδυνατούν να λειτουργήσουν αφού περιμένουν τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι εξαιτίας των επιλογών την πολιτικής ηγεσίας δεν καλύπτουν ΠΟΤΕ εγκαίρως τα κενά . Ως αποτέλεσμα πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα (Κρήτη, Δωδεκάνησα, Ευρυτανία, Κυκλάδες κτλ) ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ και μαθητές και γονείς περιμένουν το δάσκαλο να καταφθάσει τέλος Σεπτέμβρη ή και αργότερα προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα. Η φετινή ειδικά κατάσταση αποδεικνύεται πιο τραγική από ποτέ αφού η α φάση των προσλήψεων έγινε στις 25/09 με μόλις 1700 δασκάλους σε σύνολο 4000 κενών. Μάλιστα η δημοφιλής πλέον πρακτική είναι οι 10μηνες πιστώσεις που υποτίθεται αφορούν εργασία από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Ιούνη να καθυστερούν να δοθούν επίτηδες προκειμένου να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες από την αδυναμία εξασφάλισης των απαραίτητων
πιστώσεων.
2) Η ειδική αγωγή , το πιο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαίδευσης έχει αφεθεί κυριολεκτικά στο έλεος καθώς ακόμη και σήμερα τα ειδικά σχολεία παραμένουν κλειστά χωρίς ούτε μία πρόσληψη δασκάλων. Οι μαθητές με αναπηρία στερούνται πλήρως της μάθησης που έχουν ανάγκη περισσότερο από τον καθένα βιώνοντας την κυριολεκτικά τριτοκοσμική αντιμετώπιση από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ενώ οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής είναι αναπληρωτές για περισσότερα από 15 χρόνια αφού ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός δεν έγινε ΠΟΤΕ .
3) Η αναλγησία του Υπουργείου επεκτείνεται και στη ΜΗ ΕΓΚΑΙΡΗ ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών (μεταθέσεις,αποσπάσεις μονίμων) προκειμένου στη συνέχεια οι αναπληρωτές να γνωρίζουν σε λογικό χρόνο τον τόπο τοποθέτησής τους την ερχόμενη χρονιά. Καλούμαστε να μετακομίσουμε μέσα σε ένα 3ημερο ξοδεύοντας χρήματα για ξενοδοχεία και στέγαση, χρήματα τα οποία αδυνατούμε να εξασφαλίσουμε όντας άνεργοι το καλοκαίρι. Τα θέματα της διοίκησης όπως το συγκεκριμένο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ κατά συνέπεια εναπόκεινται στην απλή λογική για να υλοποιηθούν.
4) Βαρεθήκαμε να αναπληρώνουμε τους εαυτούς μας
αφού η λέξη ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ σημαίνει «αυτός που αναπληρώνει λειτουργικά κενά τα οποία οργανικά δεν είναι διαθέσιμα» τη στιγμή που παρανόμως κάθε χρόνο αναπληρώνουμε οργανικές θέσεις που απαιτούν ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ . Δυστυχώς η εκάστοτε πολιτική ηγεσία εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι κουτσά στραβά τα βολεύει με τους αναπληρωτές και κατάντησε αυτό το θεσμό να μοιάζει με κανονικότητα τη στιγμή που αποτελεί απόλυτη στρέβλωση.
5) Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά περιμένουμε την
ψήφιση του πολυνομοσχεδίου προκειμένου να
προσμετρηθεί η προϋπηρεσία μας από το 2010 όταν και κλείδωσε με νόμο της Διαμαντοπούλου υφαρπάζοντάς μας χρόνια εργασίας σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Σύσσωμος ο κλάδος αναζητά δικαίωση εξοργισμένος με το πολυνομοσχέδιο το οποίο δεν ψηφίστηκε εγκαίρως από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να καταθέσουμε αιτήσεις το καλοκαίρι με νόμο Λοβέρδου, ένα νόμο ο οποίος μας «έκανε τη χάρη» να προσμετρήσει την προϋπηρεσία μόνο από το 2012 και μετά δημιουργώντας τεράστιες αδικίες στους πίνακες κατάταξης.

Κύριοι Βουλευτές,
Η παραπάνω κατάσταση δε δικαιώνει καμία επιλογή που έγινε μέχρι σήμερα. Η παραπάνω κατάσταση δεν αρμόζει σε κράτος το οποίο επιθυμεί πρόοδο. Η παραπάνω κατάσταση είναι τριτοκοσμική και δε μας αξίζει όντας η πιο μορφωμένη και νέα ηλικιακά γενιά δασκάλων που παλεύει να αποκτήσει μία φυσιολογική ζωή σε έναν τόπο και αδυνατεί.

ΖΗΤΑΜΕ:

· Μόνιμους διορισμούς από το 2016 στο μέτρο του δυνατού με βάση την πραγματική και ολόκληρη προϋπηρεσία μας και των λοιπών προσόντων μας . Μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή.
· ΕΓΚΑΙΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ των προσλήψεων ώστε να μην τρέχουμε μέσα σε 3 μέρες από τη μία γωνιά της Ελλάδος στην άλλη
· Άμεση ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο θα αναγνωρίζει ολόκληρη την προϋπηρεσία μας από το 2010 και εφεξής
· Πιστώσεις για όλα τα κενά με μαζικές προσλήψεις από την 1η Σεπτέμβρη χωρίς τερτίπια καθυστέρησης έτσι ώστε οι αναπληρωτές να εργάζονται όλο το σχολικό έτος και να τοποθετούνται με δίκαιο τρόπο στα υπάρχοντα κενά.

Κύριοι Βουλευτές,

Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας να εργαζόμαστε υπό συνθήκες που αρμόζουν σε ένα οργανωμένο και δίκαιο εκπαιδευτικό σύστημα. Ο ίδιος ο υπουργός Παιδείας κύριος Φίλης στις προγραμματικές του δηλώσεις αναφέρθηκε σε όλα τα παραπάνω υποσχόμενος να αλλάξει την κατάσταση προς το καλύτερο. Θα αθετήσετε τις υποσχέσεις σας όπως οι
προκάτοχοί σας; Θα γίνετε η ελπίδα και η αλλαγή ή θα μας καταδικάσετε άλλη μία, δύο τρεις χρονιές στο να ζούμε μέσα στα ίδια προβλήματα; Η απόφαση βαραίνει εσάς και μόνο εσάς και θα κριθείτε για το έργο σας. Σας ευχόμαστε καλή δύναμη, με το καλό να ασκήσετε το κοινοβουλευτικό σας έργο και ελπίζουμε να συμβάλλετε προς τη σωστή κατεύθυνση με όποιο τρόπο και μέσο διαθέτετε με την ιδιότητά σας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )