Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
ΟΚ
Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

Τέλος στην κακοποίηση των ζώων! Ναι στην Αναθεώρηση του Συντάγματος. Υπογράφουμε εδώ!

Γιατί είναι σημαντικό;

Στην Ελλάδα είναι σοβαρή ανάγκη, είναι ώριμη συνθήκη και κοινωνική επιταγή να αποτελέσει θεσμική εγγύηση η προστασία των ζώων για μία σειρά από λόγους που έχουν οδηγήσει της χώρα μας σε ρεκόρ κακοποιήσεων ζώων και ειδεχθών εγκλημάτων εις βάρος τους είτε από πρόθεση είτε λόγω ελλείμματος φιλοζωικής κουλτούρας αλλά πάντα κυρίως λόγω μη τήρησης της κείμενης φιλοζωικής νομοθεσίας ενίοτε ακόμα και από κρατικούς λειτουργούς και αστυνομικά όργανα.

Όσοι λοιπόν νόμοι και αν θεσπισθούν για την πληρέστερη προστασία των ζώων στη χώρα μας δεν θα τύχουν ποτέ του σεβασμού και της εφαρμογής που τυγχάνουν οι υπόλοιποι και ίσης τυπικής ισχύος νόμοι, εάν δεν υπάρξει ρητή συνταγματική διάταξη υπερνομοθετικής ισχύος η οποία και θα οδηγήσει τελικά στην εν τοις πράγμασι εφαρμογή της ήδη υπάρχουσας - υποδεέστερης όμως στη συνείδηση αρχών και πολιτών - φιλοζωικής νομοθεσίας. Χρειάζεται ένα αυστηρότερο νομικό θεμέλιο ώστε να διασφαλιστεί η αρχή της ισονομίας.
H σημασία της ένταξης της προστασίας των ζώων στη διάταξη του άρθ. 24 Συντάγματος, θα συντελέσει ώστε η προστασία τους να αποτελέσει στόχο που πρέπει να συνεκτιμάται κατά τη διαμόρφωση και το σχεδιασμό της κρατικής δραστηριότητας σε πολλούς τομείς.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο να αποτελέσει θεσμική εγγύηση με τη θέσπιση ενός αυξημένης τυπικής ισχύος αντικειμενικού κανόνα δικαίου η προστασία και ο σεβασμός της ζωής σε όλες τις εκφάνσεις της και να βοηθήσει στην ερμηνεία και την εφαρμογή των ιεραρχικά κατώτερων του συντάγματος νόμων, που καθορίζουν επιμέρους την προστασία των ζώων ειδικότερα.

Υπόγραψε τώρα το ψήφισμα και διάδωσέ το όσο περισσότερο μπορείς. Ας είμαστε εμείς που θα κάνουμε την αρχή για μια καλύτερη ζωή! Κάθε μια από τις υπογραφές μας αποδεικνύει ότι τα ζώα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως νοήμονα και συναισθανόμενα πλάσματα, και όχι ως αντικείμενα.

Δημοσιεύτηκε: Οκτωβρίου 1, 2014
Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο
Αντιγραφή URL: