Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Υπουργούς:Περιβάλλοντος,προστασίαςτουΠολίτη,οικονομίας&ΑγροτικήςΟικονομίας.: ΝαΣταματήσουνΤοΛαθρεμπόριο&την λαθροξύλευσηΒελανιδιάςστοΞηρόμεροΑιτωλ/νίας

1 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις
50 Υποστηρικτές

Κλεισιμο

Ολοκλήρωσε την υπογραφή σου

Το Avaaz.org προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα και θα σε ενημερώσει σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την Σύλλογος Α. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
Δημιουργός ψηφίσματος:
Σύλλογος Α.
- Παραλήπτες:
Υπουργούς:Περιβάλλοντος,προστασίαςτουΠολίτη,οικονομίας&ΑγροτικήςΟικονομίας.
Είναι  σημαντικό γιατί τοΔάσος βελανιδιάς Ξηρομέρου,είναι  το μοναδικό δάσος  βελανιδιάς της Ευρώπης σε έκταση(120.000 στρέμματα)και σπουδαιότητα στην οικονομία(βιολογική βυρσοδεψία,κτηνοτροφία,οικοτουρισμό,συλλογή  βοτάνων,τρούφαςκαι  βελάνας γιά ζαχαροπλαστική και βαφέςκαι άλλα.),στο  κλίμα,στην υγεία,στον τουρισμό ,στηνπεριβαλλοντική  εκπαίδευση και στην ιστορία της  Ελλάδας.Εδώ  και 18 χρόνια ύπαρξης του συλλόγου  φίλων της  βελανιδιάς και περιβάλλοντος<<η αμαδρυάδα>> ,προβλήθηκε  το πρόβλημα στην πολιτεία ,στους υπεύθυνους(δασαρχεία,αστυνομία,ΣΔΟΕ,Επιτροπή  Περιβάλλοντος της Βουλής)και κωφεύουν και προκαλούν.Κάθε  χρόνο  και  χειρότερα ,κόβονται πάνω  από  10.000 βελανιδιές  το  χρόνοκαι  χάνονται πάνω  απο 40.000.000Ευρώ.Μετανάστες και ντόπιοι λαθρέμποροι  λεηλατούν  τον τόπο και τρομοκρατούν τουςφίλους του  ΔΡΥΟΔΑΣΟΥΣ και συγχρόνως  είναι  μπράβοι  και  κομματάρχες Δημοτικών συνδιασμών.Να  υπάρχει αστυνόμευση,έλεγχος από το  ΣΔΟΕ  γιατί τα λεφτά  από τηνκαταστροφή του δάσους  φεύγουν  στο εξωτερικό.ΤΈΣΣΕΡΟΙ  ΔΡΌΜΟΙ  ΟΔΗΓΟΎΝ ΤΑ  ΚΟΜΜΈΝΑ  ΞΎΛΑ  ΣΤΟ ΑΓΡΊΝΙΟ ,ΑΣΤΑΚΌ,ΜΕΣΟΛΌΓΓΙ,ΑΜΦΙΛΟΧΊΑ  ΜΌΝΟ  ΜΕ  ΤΈΣΣΕΡΕΣ  ΚΑΜΕΡΕΣ ΘΑ  ΜΠΟΡΟΎΣΑΝ ΝΑ ΣΏΣΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ  ,ΚΑΙ  ΝΑ  ΚΑΤΑΣΧΈΣΟΥΝ  ΚΑΙ ΤΑ ΣΎΝΕΡΓΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΉΜΑΤΟΣ.ΜΌΝΟ  Η  ΠΊΕΣΗ  ΤΗΣ  ΚΟΙΝΗΣ  ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΉΣ  ΓΝΏΜΗΣ ΜΠΟΡΕΊ  ΝΑ  ΣΏΣΕΙ  ΤΟ ΔΑΣΟΣ.
Δημοσιεύτηκε (Ενημερώθηκε )