Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
ΟΚ
Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό κίνημα πολιτών στο διαδίκτυο.

Γράφοντας το κείμενο του ψηφίσματός σου

Μια αποτελεσματική έκκληση για δράση

Αυτό το κείμενο είναι η ευκαιρία σου να πείσεις άλλους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμά σου. Περιέγραψε το πρόβλημα, πρότεινε τη λύση, προσδιόρισε ποιος/α έχει τη δύναμη να δώσει τη λύση και εξήγησε πώς η κάθε υπογραφή βοηθάει στο να ασκήσουμε πίεση και να έρθουμε πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλό θα ήταν να στηρίξεις το επιχείρημά σου με στοιχεία. Αλλά πρόσεχε, ο περισσότερος κόσμος δεν θα κάτσει να διαβάσει έκθεση ιδεών. Γι'αυτό να είσαι όσο το δυνατόν πιο συνοπτικός/η .

ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

• Κρίση: Ξεκίνα κατευθείαν με το πρόβλημα χωρίς να πλατιάζεις. Διατύπωσέ το ως μια κρίση στην οποία πρέπει να αντιδράσουμε και να δώσουμε λύση.
  • Ο ρόλος μας στη λύση: Εξήγησε το πώς η εκστρατεία σου θα βοηθήσει να φέρει την αλλαγή. Σκέψου σε ποιόν αρμόδιο απευθύνεσαι και τι ρόλο μπορεί να παίξει η πίεση των πολιτών πάνω στην απόφασή του/της. Εξήγησε το πώς η κάθε υπογραφή θα συμβάλει σ'αυτή την πίεση.
  • Αίτημα: Εξήγησε το τι ζητάς και παρότρυνε ευθέως τον αναγνώστη σου να υπογράψει το ψήφισμά σου.
  • Περαιτέρω πληροφορίες: Υπάρχει κάτι άλλο που θα έπρεπε να γνωρίζουν οι υποστηρικτές σου; Ίσως να υπάρχει κάποιο ιστορικό πάνω στο ζήτημα στο οποίο θα ήθελες να αναφερθείς ή ίσως κάποια κριτική πάνω στη λύση που προτείνεις την οποία θα ήθελες να αντικρούσεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

• Αντιστάσου στον πειρασμό μιας εκτενούς εισαγωγής! Είναι δύσκολο, αλλά καλύτερα να μπεις κατευθείαν στο ψητό εξηγώντας το πρόβλημα.
  • Εξήγησε το timing. Γιατί τώρα; Γιατί επείγει; Τι είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί αν δεν αντιδράσουμε;
  • Αν έχεις αμφιβολίες, κοψ'το. Αν έχεις αμφιβολίες για το αν μια πληροφορία είναι αρκετά σημαντική να την συμπεριλάβεις, τότε μάλλον δεν είναι.
  • Μην ξεχνάς σε ποιους απευθύνεσαι. Ο σκοπός σου είναι να κινητοποιήσεις τους πολίτες να υπογράψουν το ψήφισμά σου. Αλλά απ'την άλλη, έχε στο νου σου πως και ο αρμόδιος μπορεί να επισκεφτεί τη σελίδα.