By continuing you accept Avaaz's Privacy Policy which explains how your data can be used and how it is secured.
Got it
We use cookies to analyse how visitors use this website and to help us provide you the best possible experience. View our Cookie Policy.
OK

This is an emergency:
Join the global climate strike Friday, Sept 20

Saimir Tahiri, Minister of Internal Affairs: STOP - Dog Fighting in Albania!

Saimir Tahiri, Minister of Internal Affairs: STOP - Dog Fighting in Albania!

29,096 have signed. Let's get to  30,000
29,096 Supporters

Close

Complete your signature

,
By continuing you agree to receive Avaaz emails. Our Privacy Policy will protect your data and explains how it can be used. You can unsubscribe at any time.
This petition has been created by Animal R. and may not represent the views of the Avaaz community.
Animal R.
started this petition to
Saimir Tahiri, Minister of Internal Affairs
Please scroll down for Albanian-English-Italian:


Te dashur miq, Një fenomen tejet shqetësues po ndodh aktualisht në Shqipëri. Përhapja eksponenciale e ndeshjeve me qen në Shqipëri është një problem, jo vetëm për këto qenie, por edhe një problem i lidhur me kriminalitetin dhe promovimin e kulturës së dhunës në vendin tonë! Ndeshjet me qen janë shprehimisht të ndaluara me ligj, por deri më sot zhvillohen në masë në çdo cep të Shqiperisë, duke mos patur asnjë ndalim apo dënim nga forcat e policisë. Ndeshjet reklamohen publikisht në rrjetet sociale dhe zhvillohen në vende publike shumë pranë qytetarëve, të cilët janë sot në rrezik të jashtëzakonshëm. Këto shfaqje brutaliteti, ndodhin ne mes te dites, organizuar nga rrjete njerezish qe jetojne me kete aktivitet kriminal. Jane individë , te cilet edhe nen nje veshtrim te percipte te profileve te tyre publike neper rrjetet sociale, manifestojne sjelljet kriminale, nder foto me arme, apo lende narkotike, si trofe te jetes se " keqe" . Jane minorene, por jo vetem, qe nuk e fshehin terheqjen ndaj botes se krimit. Jane percjellesit e nje mesazhi dhune, droge, armesh, gjaku, te cilet fatkeqesisht brezi i sotem rrezikon ta kete idhull, . Këto ndeshje përbëjnë një rrezik për kafshët shoqëruruese, siç është qeni dhe për të gjithë shoqërinë shqiptare, pasi kriminaliteti i personave të përfshirë në to, sot vret qen, nesër vret fëmijët tanë! Këto “ndeshje” marrin jetë të kafshëve të pafajshme, të cilat trajnohen nga të zotët për të vrarë! Këto kafshë (përgjithësisht qen pitbullë) dalin më pas në të njëjtat ambjente publike me qytetarët dhe kafshët e tyre shoqëruese dhe përbejnë një rrezik të jashtëezakonshëm për ta dhe shpesh janë bërë subjekt incidentesh të rënda ku të nxitur nga “padronët” sulmojnë njerëz, kafshë rruge të tjera! Ju kërkojmë të merrni masa të menjëhershme për ndalimin e këtyre ndeshjeve dhe dënimin e personave përgjegjës! I kerkojme institucioneve pergjegjese, marrjen e masave shtrenguese per importimin dhe trafikimin e kafsheve te rrezikshme te shoqerimit, te cilat fatkeqesisht jane viktima e vertete dhe e perditeshme e ketyre akteve kriminale.Në emër të fëmijëve tanë, të qytetarëve të këtij vendi që duan qyetetari, të organizatave në mbrojtje të kafshëve, të kafshëve të pambrojtura që vriten çdo ditë në këto ndeshje, ne nuk do të ndalojmë kërkesat tona, derisa këtij fenomeni të frikshëm t'i jepet një zgjidhje!


Dear friends,
We are facing an alarming situation in Albania. The dog fights unfortunately are becoming popular and at the same time their existence is becoming widely problematic not only for the dogs involved but at the same time is affecting our society.
Dog fighting is a criminal activity that promotes violence and as such should come to an end.
Legally the dog fights are prohibited by law but this is not stopping the persons involved to organize them. These fights are freely advertised in social media and take place in public places.
The individuals involved in this criminal activity are clearly supporters of violence and totally irresponsible. They breed and train these dogs to take part in cruel fights but at the same time they pose a risk to general public. In numerous occasions other pets have fallen victim of their attacks and children are especially at risk, because their small size may cause a fighting dog to perceive a child as another animal.
We ask for immediate measures to be taken to put a STOP to this criminal activity and that individuals involved are legally charged.
This plea is in the name of our children, in the name of our society, in the name of many animal protection organizations, in the name of the unprotected animals that are killed or gravely injured in these fights. We will never stop demanding the end of this cruel activity. We will continue to fight for this cause until the dog fights become nonexistent.

Cari amici,
La situazione attuale in Albania, per quanto riguarda i combattimenti, è grave e molto preoccupante. La diffusione in modo esponenziale di questo fenomeno sta diventando un grosso problema, non solo per le povere creature che sono indotte a massacrarsi tra di loro, ma anche perché sta promuovendo la violenza e la baby-criminalità.
I combattimenti tra cani sono vietati dalla legge. Ciononostante, vengono pubblicizzati apertamente nelle reti sociali e continuano ad avere luogo in ogni angolo del Paese, spesso alla luce del sole e nelle piazze principali. Nessun ostacolo, nessuna punizione per chi li organizza da parte delle Forze dell’Ordine.
L’animale subisce tutta la crudeltà dell’uomo che li educa fin da piccoli con l’intento di uccidere. Le razze più gettonate sono Pitbull, Dogo Argentino, Rottweiler. Molto spesso per “allenarli” vengono usati cani e gatti randagi o addirittura cuccioli!
Questo fenomeno è pericoloso anche per i cittadini, non solo per la sicurezza fisica ma anche per il fatto che sta nascendo una generazione favorevole alla violenza. Chi non si fa problemi a seviziare o uccidere in modo crudele un animale oggi, non avrà problemi a diventare un assassino in futuro!
A nome dei nostri figli, di tutti i cittadini e delle povere creature massacrate e seviziate, Le chiediamo di intervenire al più presto sulla questione, prendendo i giusti provvedimenti in modo da ostacolare i combattimenti tra cani e punire i responsabili.
Noi andremo avanti con le nostre richieste finché non sarà data una giusta soluzione a questo terribile fenomeno!