Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności , która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
11 lat walki z wymiarem niesprawiedliwości w Polsce.
Żądam zwrotu zagrabionych pieniędzy.

11 lat walki z wymiarem niesprawiedliwości w Polsce. Żądam zwrotu zagrabionych pieniędzy.

1 podpisało. Niech będzie nas
50 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie wiadomości e-mail od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób możemy ich używać. W każdej chwili możesz anulować subskrypcję. Jeśli mieszkasz w USA i nie masz ukończonych 13 lat lub mieszkasz w innym kraju i nie masz ukończonych 16 lat, uzyskaj najpierw zgodę rodzica lub opiekuna, zanim przejdziesz dalej.
Tę petycję utworzył/a Jan J.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Jan J.
kieruje swoją petycję do:
Minister Sprawiedliwości Prokurator Generalny Zbigniew Ziobro
Nazywam się Jan Jączek i od ponad 11 lat walczę o zwrot zagrabionych mi pieniędzy w aferze finansowej.

Od dnia 28 listopada 2008 r. (data złożenia przeze mnie zawiadomienia o  popełnieniu przestępstwa przez przedstawicieli Getin Banku S.A.) DO DZIŚ , to jest przez ponad JEDENAŚCIE LAT prokuratorzy i sędziowie, CHRONIĄ PRZED ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ karną i cywilną aferzystów finansowych i siebie wzajemnie, uniemożliwiając mi odzyskanie w całości zagrabionych pieniędzy .

Ta afera finansowa na kwotę ponad MILIARDA PLN UKRYWANA jest przez władze krajowe i media publiczne, mimo interwencji poselskich, senatorskich i organizacji społecznych walczących o podstawowe prawa człowieka, a także opisana jest przez odważnych i rzetelnych dziennikarzy w Internecie.
Podkreślam, że prokuratorzy i sędziowie od wielu lat BEZPRAWNIE i BEZKARNIE popełniają oszustwa procesowe na moją szkodę oraz w sposób nieludzki krzywdzą mnie. Moją matkę Michalinę Jączek doprowadzili do udaru mózgu i zamęczyli na śmierć, a mnie dręczą psychicznie pozorując działania, mataczą, zastraszają i tworzą kolejne sprawy (sklonowano mi już ponad 100 spraw) ODCHODZĄC CAŁKOWICIE OD MERITUM TEJ AFERY FINANSOWEJ. Nawet próbowano mnie fizycznie pozbawić życia o czym zawiadamiałem władze prokuratorskie, jednak bez żadnego skutku prawnego.
Obecnie tak zwane „śledztwo” KOLEJNY RAZ JEST JEDYNIE PROWADZONE DLA POZORU przez prokuratora Prokuratury Okręgowej w Kielcach Leszka Jaworskiego, który na podstawie art. 47 § 1 KPK w związku z art. 40 § 1 punkt 6 KPK JEST WYŁĄCZONY Z MOCY USTAWY od czynności w tej sprawie, ponieważ brał udział w wydaniu zaskarżonego postanowienia, które zostało uchylone przez Sąd Rejonowy Katowice-Wschód w Katowicach postanowieniem z dnia z dnia 27 kwietnia 2018 roku, sygn. akt III Kp 340/17.

Od ponad JEDENASTU LAT PAŃSTWO POLSKIE NIE ZAPEWNIŁO MI skutecznego śledztwa ani rzetelnego procesu, co jest rażącym złamaniem wszelkich przepisów i zasad obowiązujących w cywilizowanym świecie.
Dlatego KOLEJNY RAZ APELUJĘ, tym razem za pośrednictwem ogólnoświatowej organizacji obywatelskiej AVAAZ do Ministra Sprawiedliwości - Prokuratora Generalnego RP Zbigniewa Ziobro o:
1. Skuteczne i merytoryczne przeprowadzenie w tej sprawie śledztwa zgodnie z WŁAŚCIWOŚCIĄ RZECZOWĄ prokuratury,
2. DOPROWADZENIE DO MEDIACJI w niniejszej sprawie,
3. ZWROT ZAGRABIONYCH mi pieniędzy znacznej wartości.

Z poważaniem Jan Jączek

Opublikowane (Aktualizacja )