Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Prezydent i Rada Miasta Gorzowa Wlkp.: PET dla Gorzowa Wlkp!

152 podpisało. Niech będzie nas  1,000
152 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Monika T.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Monika T.
kieruje swoją petycję do:
Prezydent i Rada Miasta Gorzowa Wlkp.
Szanowni Państwo!
Województwo lubuskie zajmuje niechlubną pierwszą pozycję pod względem zachorowalności na nowotwory. Miastem, w których zachorowań jest najwięcej jest niestety Gorzów Wlkp.
Stąd konieczność zakupu Pozytonowego Tomografu Emisyjnego, w skrócie PET dla naszego gorzowskiego szpitala.Badanie PET‐em to jedna z najnowocześniejszych metod diagnostycznych. Lekarze oceniają nie tylko samą budowę guza, ale też jego aktywność!
Teraz pojawiła się szansa na zakup takiego urządzenia gdyż Radni województwa wyrazili zgodę na przesunięcie środków w budżecie województwa na zakup urządzenia PET‐u dla gorzowskiej lecznicy.Otrzymaliśmy więc około 1 700 000. Brakuje jeszcze trzy razy tyle. Gorzowski szpital dołoży do tego przedsięwzięcia 40% wartości urządzenia, a miasto Gorzów w osobie Prezydenta Wójcickiego obiecało dołożyć resztę.
Niestety! Obietnica obietnicą, a Prezydent wycofuje się, mimo, że w budżecie miasta zaoszczędzone są środki z dotacji na LPR, które w roku bieżącym nie zostaną wykorzystane.
Panie Prezydencie! Gorzów chce PET‐u w naszym szpitalu! My chcemy żyć!
Opublikowane: 11 sierpnia 2017