Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
kajaki -śmierć na kawalerskim spływie, wyrok zaoczny niesprawiedliwy, ma wrócić na wokandę

1,216 podpisało. Niech będzie nas  2,000
1,216 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Asia A.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Asia A.
kieruje swoją petycję do:
Rzecznik Praw Obywatelskich
Wyrok zaoczny zadośćuczynienia dla matki i konkubiny topielca który miał 1,3 promila alkoholu we krwi, był to tragiczny spływ kawalerski w 2014 roku. Suma całkowita z kosztami sądowymi, komorniczymi 200 tys zl.Jacek Andrzejak mój brat prowadzi wypożyczalnię  kajaków w Piasecznie, nie wiedzial że toczy się postępowanie cywilne  w tym czasie rozwodził się, wyprowadził a  awiza z sądu do niego nie trafiały. O wyroku  prawomocnym Jacek dowiedzial sie kiedy komornik zajął  jego konto. Walczymy o to aby przywrócono termin sprawy, aby mógł sie bronić, aby jasno pwiedzieć że nikt nie odpowiada za dorosłego pijącego jak tylko on sam. Prokurator umorzył sprawę uznając to za nieszczęśliwy wypadek. Jacek z brudnej rzeczki zrobił atrakcję turystyczną, promuje region, działa charytatywnie. Kto go zna o tym wie, podobno pozytywną energię daje gratis. Podpisz jeśli ta sprawa nie jest dla Ciebie bez znaczenia