Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Petycja o przywrócenie kanału "Wiem co ćpiem" na YouTube

7,616 podpisało. Niech będzie nas  10,000
7,616 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Damian S.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Damian S.
kieruje swoją petycję do:
Uważamy, że kanał "Wiem co ćpiem" został usunięty z platformy YouTube w wyniku błędu. Jest on zgodny z wytycznymi YouTube, nie prezentuje treści szkodliwych i niebezpiecznych oraz nie sprzedaje narkotyków.

Misją kanału jest minimalizacja szkód jakie mogą wynikać z użytkowania substancji psychoaktywnych, przeciwdziałanie uzależnieniom oraz wspieranie racjonalnej polityki narkotykowej opartej na sprawdzonych na świecie rozwiązaniach.

Na kanale pojawiają się materiały, które tworzone są przy współpracy m.in. z Polską Akademią Nauk czy organizacjami pozarządowymi takimi jak Społeczna Inicjatywa Narkopolityki, Polska Sieć Polityki Narkotykowej czy Wolne Konopie. Kanał ma niepodważalnie pozytywne skutki dla stanu wiedzy o uzależnieniach i rozwoju metod terapii uzależnień.

Odpowiedzialne informowanie o testowaniu substancji, domieszkach, zamiennikach i ich działaniu, jest niezbędnym narzędziem w walce ze szkodami wynikłymi z narkotyków. Dlatego z ogromnym smutkiem przyjmujemy decyzję YouTube o usunięciu kanału „Wiem co ćpiem”.

Zablokowanie kanału „Wiem co ćpiem” przełoży się negatywnie na problemy związane z używaniem substancji psychoaktywnych w Polsce. W naszej ocenie posunięcie YouTube jest drastyczne i nieuzasadnione.

Prosimy o przywrócenie kanału „Wiem co ćpiem”, tak, aby mógł nadal dostarczać edukacyjnych filmów, promować badania naukowe i w inne sposoby działać na rzecz zdrowia publicznego.

Film na ten temat: https://youtu.be/kaxRqgX8WUU

Skrócony adres petycji: http://bitly.com/wiemcocpiem