Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Sukces
Petycja została zamknięta
Absurdalny zakaz zniesiony od poniedziałku!

Sukces
Petycja została zamknięta
166,461 podpisało. Niech będzie nas  200,000
166,461 podpisało

Tomasz A.
kieruje swoją petycję do:
Prezes Rady Ministrów
To już oficjalne, od poniedziałku 20 kwietnia będzie zniesiony zakaz wstępu do lasu i do parków! Ciekawe, że jest to też pierwsze wycofane obostrzenie w czasie epidemii. Nasze zaangażowanie zdecydowanie się opłaciło!

Uważamy, że decyzja o zakazie wstępu do lasu jest pochopna i wyrządzi dużo więcej szkody dla ludzkiego zdrowia niż potencjalne zarażenie się wirusem w przestrzeni leśnej. Obostrzenie o zachowaniu bezpiecznej odległości jest wystarczające. Ogromne obszary lasów w naszym kraju są najbezpieczniejszym miejscem w jakie może udać się człowiek w tym trudnym okresie, jednocześnie najłatwiej tam zachować zalecaną odległość. Spacer i kontakt z przyrodą jest konieczny do życia! Nie ma racjonalnych powodów, by przebywanie w lesie było bardziej niebezpieczne niż przebywanie w komunikacji publicznej, kościele, czy sklepie.
Żądamy cofnięcia tego absurdalnego zakazu!
Opublikowane: 3 kwietnia 2020 (Aktualizacja: 17 kwietnia 2020)