Kontynuując, akceptujesz naszą Politykę prywatności, która chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane.
Rozumiem
Zakaz sprzedaży i używania fajerwerków w całym kraju cały rok.

38,039 podpisało. Niech będzie nas  50,000
38,039 podpisało

Potwierdź swój podpis

Kontynuując, wyrażasz zgodę na otrzymywanie e-maili od Avaaz. Nasza Polityka prywatności chroni Twoje dane i wyjaśnia, w jaki sposób są wykorzystywane. W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji.
Tę petycję utworzył/a Iwona S.. Petycja nie musi odzwierciedlać poglądów społeczności Avaaz.
Iwona S.
kieruje swoją petycję do:
Sejm Rzeczypospolitej Polskiej
Zwracamy się z apelem o wprowadzenie całkowitego zakazu sprzedaży i używania wszelkiego rodzaju petard hukowych w całym kraju przez cały rok, ponieważ ich masowe bezmyślne używanie powoduje ogromne szkody wśród populacji ptaków, dzikich i domowych zwierząt. Petardy powodują masową rzeź ptactwa, wywołują ogromny ból u autystycznych dzieci, napady padaczki u chorych i strach u ludzi starszych.  Naukowcy mówią, że jesteśmy w trakcie masowego wymierania gatunków, spowodowanych winą człowieka, kroki podjęte dla ratowania środowiska muszą być globalne, wprowadzenie zakazu  używania śmiercionośnych, czyniących spustoszenie wśród zwierząt fajerwerków, przyczyni się do ratowania środowiska dla naszego i przyszłych pokoleń.