Największa na świecie społeczność organizująca kampanie

Mówimy "NIE" Podwójnemu Opodatkowaniu Polskich Emigrantów! Podpisz Petycję!

Dlaczego ta sprawa jest istotna

Londyn, dnia 12 września 2017 r.

Jako głos Polonii na całym świecie ‐ tworzymy petycję, by wyrazić sprzeciw wobec planów polskiego Rządu opodatkowania w Polsce dochodów obywateli polskich pracujących poza granicami kraju. Niekorzystne zmiany związane są z ratyfikacją Konwencji Wielostronnej MLI i zastosowaniem tzw. metody kredytu podatkowego. Wprowadzenie w życie planowanych zmian utrudni naszą egzystencję w innych krajach, pogorszy naszą sytuację materialną, byt nasz i naszych rodzin – byt, na który ciężko pracujemy na obczyźnie.

Wysokie i przerażające jest też prawdopodobieństwo chaosu, jaki powstanie przy obowiązkowym składaniu zeznań podatkowych w Polskim Urzędzie Skarbowym przez Polaków pracujących za granicą. Czy polski Parlament ma na uwadze, jak bardzo utrudni to Polakom egzystencję? My ‐ emigranci z całego świata nie możemy się na to godzić, stąd licząc na jej pozytywne rozpatrzenie, kierujemy prośbę o niewprowadzanie w życie prognozowanych zmian.

Petycja została utworzona przez: Radio Star ‐ Twoje Radio Na Wyspach: www.radiostar.net, we współpracy z portalem: Londynek.net: www.londynek.net i gazetą: Tydzień Polski: www.tydzien.co.uk.

Opublikowane września 12, 2017
Zgłoś tę petycję jako niewłaściwą
Kliknij, aby skopiować: