Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Στήριξε την τελευταία μάχη για τις μέλισσες

Αυτή τη στιγμή δισεκατομμύρια μέλισσες πεθαίνουν. Ήδη στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν αρκετές μέλισσες για την επικονίαση των καλλιεργειών. Ενώ στην Ευρώπη οι μελισσοκόμοι χάνουν τουλάχιστον το 10% των μελισσών τους κάθε χρόνο.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα περιβαλλοντικό ολοκαύτωμα που μας απειλεί όλους και όλες, γιατί χωρίς την επικονίαση των μελισσών κινδυνεύει ολόκληρη η τροφική μας αλυσίδα!

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα τοξικά φυτοφάρμακα: χρησιμοποιούμε πολύ-πολύ περισσότερα από όσα χρειάζονται στις καλλιέργειές μας. Αλλά όπως οι εταιρείες πετρελαίου με την κλιματική αλλαγή, έτσι κι οι μεγάλες εταιρείες φυτοφαρμάκων αντεπιτίθενται με τις δικές τους πληρωμένες ψευτο-μελέτες, για να κουκουλώσουν την αλήθεια και να δώσουν στους πολιτικούς δικαιολογίες για κωλυσιεργία.

Όμως φέτος μπορεί να δούμε να περνάνε αυστηρά μέτρα γι' αυτά τα δηλητήρια σε Ευρώπη, Καναδά και ΗΠΑ! Και το Avaaz έχει καταστρώσει σχέδιο για να το πετύχουμε:
  1. Να στηρίξουμε επιστήμονες, για να βγουν μπροστά και να καταγγείλουν την αλήθεια σε αρμόδιους φορείς και υπουργούς.
  2. Να χρηματοδοτήσουμε επειγόντως μελέτες, για να δείξουμε πώς οι καλλιέργειες μπορούν να ευδοκιμήσουν και χωρίς αυτά τα δηλητήρια.
  3. Να ξεκινήσουμε μαζικές εκστρατείες με πολιτικούς συμμάχους να πρωτοστατούν για τις απαγορεύσεις.
Οι επιστημονικές μελέτες κι οι παγκόσμιες εκστρατείες είναι ακριβές. Το Avaaz ίσως είναι το μοναδικό crowdfunding μοντέλο στον κόσμο που μπορεί να συγκεντρώσει γρήγορα αρκετά χρήματα, για να γίνουν παγκόσμιες επιστημονικές έρευνες, χρηματοδοτούμενες απ' τους πολίτες, που θα αναδείξουν μεθόδους καλλιέργειας χωρίς δηλητήρια και θα αμφισβητήσουν τις πληρωμένες απ' τη φυτοφαρμακοβιομηχανία μελέτες. Είναι επείγον και, αν δεν το κάνουμε εμείς, ίσως να μην το κάνει κανείς. Αυτή είναι μια τελευταία μάχη για τις μέλισσες -- στήριξε με όσα μπορείς.