Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Λευτεριά στους σκλάβους του Κατάρ

Προς τον Εμίρη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί, το Γενικό Γραμματέα της Ανώτατης Επιτροπής για το Μουντιάλ του 2022, Χασάν Αμπντουλάχ Αλ-Θαγουαντί, τη Γενική Διευθύντρια της CH2M Hill, Ζακλίν Χίνμαν:

Ως πολίτες του κόσμου, ανησυχούμε για τις συνθήκες που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν οι μετανάστες εργάτες στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022. Σας καλούμε να λάβετε μέτρα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα κατάσχονται τα διαβατήρια των εργατών που δουλεύουν στα εργοτάξια του Μουντιάλ, θα εγγυώνται όλοι βίζα εξόδου και θα προστατεύονται τα βασικά τους δικαιώματα κι η ασφάλειά τους. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση του Κατάρ να κάνει μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα "έκτακτων" εργατών και να αναγνωρίσει το δικαίωμα κάθε αλλοδαπού εργάτη να επιστρέφει στη χώρα του. Με αυτές τις μεταρρυθμίσεις το Κατάρ και η CH2M θα μπορούσαν να κερδίσουν την παγκόσμια εμπιστοσύνη και να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο 1,4 εκατομμύριο μετανάστες που εργάζονται σε αυτή τη χώρα.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Λευτεριά στους σκλάβους του Κατάρ

Εξαναγκασμένοι να δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο της ερήμου, αιχμάλωτοι, μακριά απ’ το σπίτι τους και χωρίς φαγητό και πόσιμο νερό… χιλιάδες εργάτες στο Κατάρ είναι οι σκλάβοι της εποχής μας. Όμως μαζί μπορούμε να τους ελευθερώσουμε.

Πέρσι, μέρα παρά μέρα ένας εργάτης έχανε τη ζωή του δουλεύοντας σε έργα κόστους 1 δις δολαρίων για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ. Ένα μεγάλο μέρος των έργων είναι υπό τη διαχείριση μιας αμερικανικής εταιρίας της οποίας η γενική διευθύντρια κατοικεί σε μια ήσυχη γειτονιά στο Κολοράντο. Αν πάνω από 1 εκατ. από εμάς συσπειρωθούμε στο όνομα της ελευθερίας, μπορούμε να της την έχουμε στημένη κάθε φορά που βγαίνει απ’ το σπίτι της για να πάει στη δουλειά της ή για να κάνει σκι, ώστε να έρχεται αντιμέτωπη με την έκκλησή μας… μέχρι να πάρει θέση.

Με την ίδια τακτική πείσαμε την αλυσίδα ξενοδοχείων Hilton να προστατέψει θύματα σωματεμπορίας -- πάρε μέρος στην επείγουσα έκκληση για να ελευθερώσουμε τους σύγχρονους σκλάβους του Κατάρ.