Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει

Facebook: Διορθώστε τις πλαστές ειδήσεις!

Προς το Facebook, το Twitter και όλα τα κοινωνικά δίκτυα:

Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, σας καλούμε να καθαρίσετε τα κοινωνικά δίκτυα απ’ την παραπληροφόρηση, και σε συνεργασία με ανεξάρτητους επαληθευτές, να δείχνετε διορθώσεις σε κάθε πολίτη που εκτίθεται σε αποδεδειγμένα παραπλανητικές αναρτήσεις μέσα απ’ την πλατφόρμα σας. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να κάνετε για να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη του κόσμου, και να προστατέψετε τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Facebook: Διορθώστε τις πλαστές ειδήσεις!

Η σοκαριστική φωτογραφία μιας κοπέλας, που αιμορραγεί αφού την ξυλοκόπησε η αστυνομία σε πρόσφατη διαδήλωση, έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα της Γαλλίας.

Το Avaaz θα μπορούσε να ξεκινήσει μια επείγουσα εκστρατεία για ένα τέτοιο θέμα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: η φωτογραφία δεν έχει καμία σχέση με τη Γαλλία. Τραβήχτηκε στη Μαδρίτη πριν από χρόνια. Είναι αναληθής. Ψεύτικη. Παραπλανητική.

Και είναι επικίνδυνη.

Τέτοιου είδους παραπληροφόρηση είναι ικανή να σπείρει τη βία σε συγκεντρώσεις, να κλονίσει την εμπιστοσύνη μας στη δημοκρατία και να μας κάνει να μισούμε ή και να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλον. Όμως υπάρχει μια απλή λύση: να προβάλλονται διορθώσεις για τις επικίνδυνες πλαστές ειδήσεις --- σε ΟΠΟΙΟΝ εκτίθεται σε αυτές!

Το Facebook ήδη ανησυχεί για τη δημόσια εικόνα του, και αυτή τη βδομάδα, η ομάδα του Avaaz θα συναντηθεί με κορυφαία στελέχη του. Βοήθησε να συγκεντρώσουμε μαζική στήριξη από όλο τον κόσμο για να καθαρίσουμε τα κοινωνικά δίκτυα απ’ τις πλαστές ειδήσεις!
Δημοσιεύτηκε: