Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει

Αναχαίτισε την εισβολή του φασισμού

Δεχόμαστε εισβολή.

Το ίντερνετ υποτίθεται θα έφερνε την ανθρωπότητα πιο κοντά από ποτέ – γεφυρώνοντας σύνορα, έθνη και θρησκείες.

Αλλά οι δυνάμεις του φασισμού που βύθισαν τον κόσμο στο σκοτάδι πριν από 80 χρόνια απλώνουν και πάλι τα πλοκάμια τους κι επιστρατεύουν λεγεώνες ψεύτικων προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα για να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Για να μας κάνουν να μην εμπιστευόμαστε, να μισούμε, ακόμη και να σκοτώνουμε ο ένας τον άλλο.

Αθώοι άντρες και γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Ινδία επειδή διαδόθηκαν ψέματα για αυτούς στο WhatsApp, ότι δήθεν κλέβουν παιδιά. Μια μελέτη-ορόσημο στη Γερμανία βρήκε ότι όταν αυξάνεται η χρήση του Facebook σε μια κοινωνία, αυξάνονται κι οι επιθέσεις στους πρόσφυγες. Κι ένας φασίστας έγινε πρόεδρος της Βραζιλίας διαδίδοντας βρώμικα ψέματα για τους αντιπάλους του στα κοινωνικά δίκτυα που έγιναν viral – μέχρι που το 89% των ψηφοφόρων τα πίστεψαν!

Είναι ένας κανονικότατος πόλεμος προπαγάνδας – όχι μέσα απ’ τα ραδιόφωνα στα σπίτια μας, αλλά μέσα απ΄ τα κινητά στις τσέπες μας.

Υπάρχει όμως τρόπος να το σταματήσουμε.

Στις εκλογές της Βραζιλίας, το Avaaz έκανε ένα πείραμα: 6 άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν για να εξιχνιάσουν τα κυκλώματα της προπαγάνδας, και κατάφεραν να βάλουν λουκέτο σε πηγές που διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις σε *16 εκατομμύρια* κόσμο. Απλά φαντάσου τι μπορούμε να καταφέρουμε με μια ομάδα ανθρώπων 10 φορές μεγαλύτερη!

Αναμένουμε κρίσιμες εκλογές μέσα στους επόμενους μήνες, σε Ευρώπη, Ελλάδα, Καναδά, Ινδία και αλλού – πρέπει να κινηθούμε γρήγορα. Στήριξε τώρα: αν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, θα προσλάβουμε, θα εκπαιδεύσουμε και θα θέσουμε σε λειτουργία τις πιο εξελιγμένες ομάδες ειδικών για να υπερασπιστούμε τις δημοκρατίες μας. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας είπαν «Πότε ξανά» στον φασισμό, και τώρα είναι η σειρά μας να τηρήσουμε αυτή τους την υπόσχεση. Αν δεν αγωνιστούμε για να νικήσει η αλήθεια, δε θα το κάνει κανείς.
Δημοσιεύτηκε: