Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Κλιματική κόλαση: Στήριξε τον αγώνα μας για ένα βιώσιμο μέλλον!

Ο πλανήτης μας βίωσε την πιο ζεστή μέρα, βδομάδα και μήνα των τελευταίων 120.000 χρόνων.

Τέσσερις ήπειροι κινδυνεύουν από ακραίες θερμοκρασίες κι η Ελλάδα είναι ένα φλεγόμενο καμίνι. Ο ουρανός στις ΗΠΑ έχει τοξικό πορτοκαλί χρώμα, οι κάτοικοι του Πεκίνου κρύβονται σε υπόγεια κι εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν από ακραία ξηρασία στην Α. Αφρική.

Η πανδημία σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους κι έβαλε τον κόσμο σε καραντίνα. Αλλά η εντεινόμενη κλιματική κρίση είναι μια καταστροφή εντελώς διαφορετικού μεγέθους, που θα κρατήσει για αιώνες. Αυτός είναι ο αγώνας της ζωής μας. Ο αγώνας για τη ζωή μας.

Αυτή τη στιγμή το κίνημά μας οφείλει να παίξει καθοριστικό ρόλο. Θα αγωνιστούμε για να φέρουμε τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στα δικαστήρια για την επιδείνωση της κλιματικής κρίσης, και θα τα δώσουμε όλα για τον Αμαζόνιο στην επερχόμενη επείγουσα σύνοδο κορυφής. Οι επόμενες μέρες κι οι επόμενοι μήνες μπορεί να έχουν καθοριστική σημασία.

Αν αισθάνεσαι ήδη την κρισιμότητα της κατάστασης, στήριξε τον αγώνα μας ξεκινώντας μια εβδομαδιαία δωρεά. Το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από πολίτες όπως εσύ, κι αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές μπορούμε:
  • Να εξαπολύσουμε μια καταιγίδα ακτιβιστικών δράσεων στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την προστασία του Αμαζονίου. Θα στηρίξουμε μια αποστολή Αυτοχθόνων ηγετών που θα φέρουν τις φωνές μας στην καρδιά των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που ξεκινούν σε λίγες μέρες!
  • Να στηρίξουμε μια πρωτοποριακή δικαστική υπόθεση που μπορεί να αναγκάσει νομικά 32 Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αναλάβουν ουσιαστική κλιματική δράση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε αλλά οι πόροι είναι πιο περιορισμένοι από ποτέ.
  • Να στηρίξουμε 21 νέους που μηνύουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για επιδείνωση της κλιματικής κρίσης. Αυτή η ιστορική αγωγή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον αγώνα μας για το μέλλον, και μπορούμε να τη χρηματοδοτήσουμε εξολοκλήρου.
  • Να ξεκινήσουμε νέες καινοτόμες εκστρατείες μαζικής κινητοποίησης για να εντείνουμε την πίεση προς τους αρμόδιους.
  • Να στηρίξουμε κοινότητες που είναι ευάλωτες στις κλιματικές καταστροφές, αντιδρώντας αστραπιαία, ξεκινώντας τεράστιες εκστρατείες για να τραβήξουμε την προσοχή όλου του κόσμου.
Όταν ο κόσμος κινδυνεύει δεν σταματάς να αγωνίζεσαι. Βάζεις τα δυνατά σου περισσότερο από ποτέ. Θα το κάνουμε μαζί. Στήριξε τώρα με ό,τι μπορείς:

Φωτογραφία: Josh O'Connor – USFWS
Δημοσιεύτηκε: