Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Δώστε τέλος το εμπάργκο της Γάζας!

Προς τον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ Mladenov, τους προέδρους Obama και Hollande, την καγκελάριο Merkel, τον πρωθυπουργό Cameron, τον εμίρη Tamim Al Thani, την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mogherini και όλους τους αρχηγούς κρατών του κόσμου:

Ένα χρόνο μετά την ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, σας καλούμε να πιέσετε το Ισραήλ να δώσει τέλος στο εμπάργκο και να αφαιρέσει αμέσως από τον κατάλογο των ειδών που απαγορεύεται να εισαχθούν στη Λωρίδα της Γάζας το ξύλο, το χάλυβα, το τσιμέντο και άλλα βασικά οικοδομικά υλικά. Οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν 3,5 δισ. δολάρια για την ανοικοδόμηση της Γάζας, αλλά οι ισραηλινοί περιορισμοί στην εισαγωγή δομικών υλικών προκαλούν ανυπολόγιστες καθυστερήσεις στις προσπάθειες ανοικοδόμησης. Ούτε ένα από τα 19.000 σπίτια που καταστράφηκαν στη Γάζα δεν έχει ανακατασκευαστεί τον τελευταίο χρόνο. Ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες, σας καλούμε να αναλάβετε δράση και να ασκήσετε πίεση για να δοθεί άμεσα ένα τέλος σε αυτούς τους περιορισμούς.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Δώστε τέλος το εμπάργκο της Γάζας!

Ένα χρόνο μετά τον καταστροφικό πόλεμο στη Γάζα, χιλιάδες παιδιά εξακολουθούν να κοιμούνται στα ερείπια των σπιτιών τους.

Παρότι πρόκειται για σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, το εμπάργκο του Ισραήλ απαγορεύει την εισαγωγή βασικών οικοδομικών υλικών. Όμως, κανένα παιδί δεν αξίζει να ζει στα χαλάσματα του σπιτιού του, να μορφώνεται σε βομβαρδισμένα σχολεία και να μην έχει καν τη βασική υγειονομική περίθαλψη επειδή τα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί.

Έχουμε ένα σχέδιο για να φέρουμε ελπίδα: Το Avaaz ενώνει τις δυνάμεις του με κορυφαίες ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Γάζα μέσα από μια εκστρατεία έκτακτης ανάγκης για να ζητήσουμε από τους μεγαλύτερους δωρητές να εισαγάγουν υλικά. Ως κράτη που πληρώνουν για την ανοικοδόμηση της Γάζας, μπορούν να επιμείνουν ώστε το Ισραήλ να άρει τους περιορισμούς.

Αν δημιουργήσουμε μια εκκωφαντική παγκόσμια κατακραυγή (τόσο δυνατή που να μην μπορεί να αγνοηθεί), μπορούμε να κάνουμε τις κυβερνήσεις μας να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους και να κλιμακώσουν τις διπλωματικές κινήσεις τους με στόχο τον τερματισμό του εμπάργκο. Υπόγραψε το ψήφισμα -- ήρθε η ώρα να πούμε σε αυτούς που μας κυβερνούν ότι δεν θα ανεχτούμε την αδράνεια μπροστά σε μία τέτοια ανθρωπιστική κρίση.

Διάδωσέ το παντού