Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει
Ένωσε τη φωνή σου με τα κορίτσια του Αφγανιστάν

Προς τους Ταλιμπάν και τους ηγέτες του κόσμου:

Πριν από έναν μήνα, οι Ταλιμπάν απαγόρεψαν το σχολείο σε εκατομμύρια Αφγανά κορίτσια - στερώντας τους όχι μόνο την εκπαίδευση αλλά και το μέλλον τους.

Το Αφγανιστάν είναι πλέον η μόνη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει στα κορίτσια να μορφωθούν. Γι’ αυτό χρειάζεται επείγουσα κι αποφασιστική δράση απ’ τους ηγέτες όλου του κόσμου, για να μπορεί κάθε κορίτσι να επιστρέψει στο σχολείο.
  • Προς την ηγεσία των Ταλιμπάν, υποσχεθήκατε ότι θα σεβαστείτε τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών - αλλά στερείται από εκατομμύρια το δικαίωμα στη μάθηση. Ανακαλέστε την απαγόρευση κι ανοίξτε αμέσως τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Προς τους ηγέτες των χωρών της G20, τα λόγια για το πόσο σημαντική είναι η εκπαίδευση δεν αρκούν. Πρέπει να απαιτήσετε απ’ τους Ταλιμπάν να επιτρέψουν στα κορίτσια να πάνε σχολείο, χρησιμοποιώντας την επικείμενη διακήρυξη των ηγετών της G20, και να παρέχετε επείγουσα χρηματοδότηση για ένα συντονισμένο εκπαιδευτικό σχέδιο για όλα τα παιδιά του Αφγανιστάν.
  • Προς τους ηγέτες των μουσουλμανικών χωρών, η θρησκεία δεν δικαιολογεί την απαγόρευση στη μόρφωση. Γι’ αυτό πρέπει να μιλήσετε δημόσια και να ξεκαθαρίσετε στους Ταλιμπάν ότι το Ισλάμ έχει ηθικό χρέος να στηρίζει την εκπαίδευση των κοριτσιών.
Όσο περισσότερο μένει ένα κορίτσι εκτός σχολείου, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψει. Ένωσε τη φωνή σου μαζί μας για να καλέσουμε τους ηγέτες του κόσμου να υπερασπιστούν το δικαίωμα των Αφγανών κοριτσιών στην εκπαίδευση.

Με εκτίμηση,

Ζάρκα Γιαφτάλι, Μαλάλα Γιουσαφζάι, Σαχαρζάντ Άκμπαρ

Η βραβευμένη με Νόμπελ ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι κι οι ακτιβίστριες για τα δικαιώματα των γυναικών Ζάρκα Γιαφτάλι και Σαχαρζάντ Άκμπαρ, μόλις κάλεσαν τους ηγέτες να ανοίξουν επειγόντως τα σχολεία για εκατομμύρια κορίτσια στο Αφγανιστάν.

Ένωσε τη φωνή σου -- υπόγραψε τώρα την ανοιχτή επιστολή::
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Προς τους Ταλιμπάν και τους ηγέτες του κόσμου:
"

Με εκτίμηση,

Ζάρκα Γιαφτάλι, Μαλάλα Γιουσαφζάι, Σαχαρζάντ Άκμπαρ
"
Υπογράφοντες:

Ziauddin Yousafzai, Συνιδρυτής, Malala Fund
Pashtana Durrani, Συνιδρυτής, LEARN
Mohammad Rahim Jami, Senior Campaign and Advocacy Manager, WBRAO
Somaya Faruqi, Captain, Afghan Girls Robotics Team
Roya Mahboob, Συνιδρυτής, Διευθύνων Σύμβουλος, Digital Citizen Fund