Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Χρησιμοποιούμε cookies για να αναλύουμε πώς χρησιμοποιείται αυτή η ιστοσελίδα και να σου προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Διάβασε την Πολιτική Cookies.
Εντάξει

Ευρώπη: Σταματήστε τη σφαγή ελεφάντων!

Προς τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας Καρμένου Βέλα, τους Ευρωπαίους υπουργούς Περιβάλλοντος και τα μέλη της CITIES:

Οι ελέφαντες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τη Γη με δική μας ευθύνη. Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας καλούμε να κλείσετε τις εγχώριες αγορές ελεφαντόδοντου, να στηρίξετε την πλήρη απαγόρευση του διεθνούς εμπορίου ελεφαντόδοντου που διογκώνει το πρόβλημα της λαθροθηρίας και να κατατάξετε όλους τους αφρικανικούς ελέφαντες στο Παράρτημα I της επικείμενης ταξινόμησης της CITIES ώστε να τους παρασχεθεί η ύψιστη νομική προστασία, χωρίς επιφυλάξεις ή εξαιρέσεις. Επίσης, ζητάμε να καταβάλετε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την πάταξη του παράνομου εμπορίου ελεφαντόδοντου.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Για τα ψηφίσματα του Avaaz χρειάζεσαι να έχεις ενεργοποιημένο το javascript στο browser σου. Ενεργοποίησε πρώτα το javascript και προσπάθησε ξανά. (Δες εδώ οδηγίες για το πώς να ενεργοποιήσεις το javascript)< BR>
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Κάθε 15 λεπτά, ένας ελέφαντας σφάζεται εν ψυχρώ για τους χαυλιόδοντές του. Με αυτόν τον ρυθμό, οι ελέφαντες θα έχουν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Η πίεση για καθολική απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου κλιμακώνεται, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις δήλωσε αντίθετη σε αυτό το σχέδιο!

Η σφαγή των ελεφάντων είναι αποτρόπαια. Σε κάποιες περιοχές, αυτά τα υπέροχα, ευαίσθητα πλάσματα φοβούνται τόσο τους ανθρώπους που κυκλοφορούν μόνο τη νύχτα, ενώ τα ορφανά ελεφαντάκια θρηνούν για μέρες πάνω από το κομματιασμένο πτώμα της μητέρας τους. 29 αφρικανικά κράτη έχουν δηλώσει ότι, αν η Ευρώπη δε στηρίξει την απαγόρευση, οι ελέφαντες θα εξαφανιστούν και γι' αυτό ζητούν τη βοήθειά μας.


Σύντομα, θα λάβει χώρα μια σημαντική παγκόσμια διάσκεψη, όπου μπορούμε να πετύχουμε την πλήρη απαγόρευση που χρειαζόμαστε, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ισχυρές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, μπορεί να πρωτοστατήσουν ενάντια στη θανατική ποινή που επιβάλλει η ΕΕ στους ελέφαντες. Οι αφρικανικές κυβερνήσεις θα παραδώσουν τις υπογραφές μας απευθείας στις συναντήσεις για να απαιτήσουν την απαγόρευση. Υπόγραψε τώρα για την επιβίωση των ελεφάντων και στείλε την εκστρατεία στους πάντες.

Διάδωσέ το παντού

Αντίγραψε το σύνδεσμο της εκστρατείας: