Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Στήριξε τον αγώνα μας για το μέλλον, για το 2023!

Μια φορά κι έναν καιρό, η ζωή στη Γη παραλίγο να τελειώσει.

Η «Μαζική Εξαφάνιση» ήταν η μεγαλύτερη εξαφάνιση των ειδών στην ιστορία. Προκλήθηκε από ραγδαία αύξηση της θερμοκρασίας που σκότωσε το 90% της ζωής.

Αλλά σήμερα ο πλανήτης υπερθερμαίνεται ακόμα γρηγορότερα, και τα είδη εξαφανίζονται με πολύ γρηγορότερο ρυθμό. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως αν δεν αλλάξουμε ρότα, η ολική κατάρρευση των οικοσυστημάτων είναι «αναπόφευκτη».

Πρέπει να τελειώνουμε με τα ορυκτά καύσιμα, προτού τελειώσουν εμάς.

Γι’ αυτό φέτος πιάνουμε δουλειά! Πρώτον, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε τον χειρότερο αγωγό πετρελαίου στον κόσμο απ’ το να διασχίσει την Α. Αφρική. Θα ξεριζώσει χιλιάδες οικογένειες, θα καταστρέψει προστατευόμενα δάση και θα ελευθερώσει 1,4 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ βαρέλια πετρελαίου που θα καταλήξουν στην ατμόσφαιρα. Οι επόμενοι 2 μήνες θα είναι κρίσιμοι.

Θα πλημμυρίσουμε συνεδριάσεις των μετόχων, θα οργανώσουμε δυναμικές διαμαρτυρίες και θα αγωνιστούμε στα δικαστήρια ενάντια στην κατασκευή του. Αλλά μια μεγάλη μάχη δεν είναι αρκετή. Γι’ αυτό θα διεκδικήσουμε και νέα προστατευτικά μέτρα για τον Αμαζόνιο, και θα στηρίξουμε μια ιστορική αγωγή που θα αναγκάσει τις κυβερνήσεις να αναλάβουν αποτελεσματική δράση για το κλίμα. Αυτή και μόνο η δικαστική υπόθεση μπορεί να επιταχύνει τον αγώνα μας όσο ποτέ άλλοτε.

Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να σταματήσουμε μια ακόμα «μαζική εξαφάνιση». Αλλά σε χρειαζόμαστε μαζί μας.

Το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από πολίτες, όπως εσύ: Όσο περισσότερες δωρεές συγκεντρώσουμε, τόσο πιο δυναμικά μπορούμε να αγωνιστούμε. Αν στηρίξουμε με μια μικρή δωρεά, μπορούμε να κάνουμε το κίνημά μας μια καταιγιστική δύναμη αλλαγής. Και πρέπει να το κάνουμε.

Αν σ’ ανησυχούν η κωλυσιεργία κι οι άδειες υποσχέσεις των κυβερνήσεων ενώ ο πλανήτης καίγεται, τότε έλα μαζί μας. Βοήθησε να κάνουμε το 2023 σημείο καμπής για τη ζωή στη Γη. Στήριξε με ό,τι μπορείς!

Φωτογραφία: Mehdi Mohebi Pour
Δημοσιεύτηκε: