Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ. ΤΩΡΑ!
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ. ΤΩΡΑ!
Υπόγραψε την ανοιχτή επιστολή για να κλείσουμε τους φορολογικούς παραδείσους:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Πρόσθεσε το όνομά σου στην ανοιχτή επιστολή
--

Αξιότιμε πρόεδρε Μαουρίσιο Μάκρι και ηγέτες της G20,

Η ψαλίδα της παγκόσμιας ανισότητας είναι σοκαριστική -- μόλις 8 άνθρωποι κατέχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός του πλανήτη.

Και το χάσμα μεγαλώνει, με τη βοήθεια του σκοτεινού κόσμου των φορολογικών παραδείσων που επιτρέπει να φυγαδεύονται τρισεκατομμύρια, από τις οικονομίες των χωρών μας προς τις offshore. Αυτήν τη στιγμή οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι υπόλοιποι πληρώνουμε.

Πριν από 8 χρόνια η G20 συμφώνησε να βάλει τέλος σ’ αυτήν την πρακτική. Ήρθε η ώρα να το κάνει. Σας καλούμε να λάβετε επειγόντως μέτρα, για να καταργήσετε τους φορολογικούς παραδείσους και να φροντίσετε ώστε να παραπέμπονται στη δικαιοσύνη όσοι τους διευθύνουν και τους εκμεταλλεύονται.

Κανείς δεν πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παραβαίνει τα φορολογικά του καθήκοντα εις βάρος του κοινού συμφέροντος. Είναι δική σας ευθύνη να τους σταματήσετε. Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, απαιτούμε τη λήψη δραστικών μέτρων.

Με εκτίμηση,


--

Περισσότερες πληροφορίες:

Πριν από 8 χρόνια, ως πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας και επικεφαλής της G20, προσπάθησα να βάλω τέλος στην αδικία των φορολογικών παραδείσων. Όπως δείχνει όμως η διαρροή των Paradise Papers, τρισεκατομμύρια εξακολουθούν να φυγαδεύονται στα πιο σκοτεινά μέρη της παγκόσμιας οικονομίας, για να γλιτώσουν τη φορολογία.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες της εποχής μας, που επιτρέπει στους πλουσιότερους του πλανήτη να βγάζουν την ουρά τους απέξω, όταν οι υπόλοιποι πληρώνουμε για την υγεία, την παιδεία και την προστασία των αδυνάτων.

Τώρα όμως έχουμε μια ευκαιρία να τους σταματήσουμε -- με μια διεθνή συμφωνία που θα απαγορεύει τους φορολογικούς παραδείσους και θα προβλέπει πρόστιμα και ποινές φυλάκισης για τους φοροφυγάδες. Και οι G20, οι ηγέτες των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου, μπορούν να το κάνουν.

Υπόγραψε μαζί μου αυτή την ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο της Αργεντινής και επικεφαλής της G20, Μαουρίσιο Μάκρι -- αν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε, θα του την παραδώσω εγώ προσωπικά, ζητώντας από αυτόν και τους υπόλοιπους ηγέτες της G20 να λάβουν επειγόντως μέτρα και να τελειώσουν τη δουλειά που ξεκινήσαμε το 2009.

Γκόρντον Μπράουν, πρώην πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, με την ομάδα του Avaaz

Διάδωσέ το παντού