Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

ΟΗΕ: Αποστολή προστασίας για το Σουδάν τώρα

Προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας:

Δύο δεκαετίες μετά τη γενοκτονία του Νταρφούρ, δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε ξανά τους επιζώντες στη φρίκη και τον θάνατο. Σας καλούμε να κάνετε ό,τι περνά απ’ το χέρι σας για να στείλετε επειγόντως στο Σουδάν μια διεθνή αποστολή προστασίας, για να σώσει ζωές από αυτό το μαρτύριο.​​​​

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

ΟΗΕ: Αποστολή προστασίας για το Σουδάν τώρα

Στην καρδιά του Νταρφούρ, οι επιζώντες της γενοκτονίας του 2003 λιμοκτονούν και ζουν μέσα στον φόβο σε ανθρωπιστικούς καταυλισμούς, περιμένοντας τον θάνατο να χτυπήσει ξανά. Κι ο υπόλοιπος κόσμος κάνει τα στραβά μάτια.

Τα γενοκτονικά στρατεύματα που τους στοιχειώνουν επέστρεψαν για να αποτελειώσουν τη δουλειά που ξεκίνησαν, αφήνοντας αίμα, στάχτες και δάκρυα στο πέρασμά τους. Οι μέθοδοί του παραμένουν φρικιαστικές: παρατάσσουν άντρες κι αγόρια για εκτέλεση, πριν βιάσουν ομαδικά γυναίκες και κορίτσια.

Η διεθνής κοινότητα έχει δείξει ντροπιαστική αδράνεια μπροστά σ’ αυτή την ανείπωτη φρίκη. Τώρα η απόφαση ενός ανθρώπου θα είναι καθοριστική για την αποστολή προστασίας που χρειάζεται επειγόντως ο λαός του Σουδάν.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας τις συστάσεις του για την προστασία των αμάχων στο Σουδάν, και δέχεται πιέσεις για να αφήσει απ’ έξω τις πιο αποφασιστικές λύσεις. Μια παγκόσμια υποστήριξη μπορεί να τον βοηθήσει να τα βάλει με τις δυνάμεις, αλλά έχουμε μόνο λίγες μέρες πριν ολοκληρώσει την έκθεσή του. Ένωσε τη φωνή σου και ζήτα κι απ’ τους φίλους σου να υπογράψουν, ώστε να παραδώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή έκκληση απευθείας στο γραφείο του.
Δημοσιεύτηκε:

Διάδωσέ το παντού