Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Ολυμπιακή Επιτροπή: σταματήστε την καταστροφή του αρχαίου δάσους

Προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας:

Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, σας καλούμε να σταματήσετε την καταστροφή του δάσους στο βουνό Γκαριγουάνγκ εξαιτίας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στο Πιεονγκτσάνγκ και να προστατέψετε ό,τι έχει απομείνει από αυτό το δάσος που έχει επιβιώσει εδώ και 500 χρόνια. Ζητάμε από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να δεσμευτεί ότι όλες οι Ολυμπιάδες θα σέβονται τις αρχές της βιωσιμότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Ολυμπιακή Επιτροπή: σταματήστε την καταστροφή του αρχαίου δάσους

Έχουμε δύο επιλογές:

Να προστατεύσουμε το υπεραιωνόβιο δάσος ηλικίας 500 ετών που αποτελεί καταφύγιο για τέσσερα απειλούμενα είδη 

ή

να το κόψουμε για τους αγώνες σκι της Ολυμπιάδας.

Η επιλογή θα έπρεπε να είναι προφανής. Όμως, αυτή τη στιγμή, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας έχουν αρχίσει να ξεριζώνουν το δάσος που έχει επιβιώσει εδώ και μισή χιλιετία για να χτίσουν τις νέες εγκαταστάσεις σκι.

Πρόκειται για μία παράλογη, κοντόφθαλμη και, το χειρότερο, μη αναστρέψιμη ενέργεια. Αν κοπεί το ανεκτίμητο αυτό δάσος, θα χαθεί για πάντα. Όμως, μπορούμε να σταματήσουμε την αποψίλωση του δάσους και την κατασκευή του χιονοδρομικού κέντρου ολυμπιακών διαστάσεων. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έδωσε εντολή για «πράσινους» Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διοργανωθούν και θα διεξαχθούν με σεβασμό στο περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. Αν προκαλέσουμε μια τεράστια παγκόσμια κατακραυγή από κάθε χώρα που συμμετέχει στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορούμε να πιέσουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να σεβαστεί τα ιδεώδη της, έστω από ντροπή.

Λάβε μέρος σε αυτή την επείγουσα εκστρατεία! Το Avaaz θα παραδώσει τις υπογραφές μας στα γραφεία της Ολυμπιακής Επιτροπής. Υπόγραψε και διάδωσέ το μέσω Facebook, Twitter και email.