Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Λάβε μέρος στη Διακήρυξη Πολιτών για την προστασία του Αμαζονίου

Προς τους ηγέτες του κόσμου:

Όσες κι όσοι έχουμε υπογράψει ψηφίσματα του Avaaz για την προστασία του Αμαζονίου και των λαών του, ενώνουμε τις φωνές μας σε μια ενιαία δημόσια διακήρυξη. Ως πολίτες απ’ όλο τον κόσμο, που ανησυχούμε για το μέλλον της ανθρωπότητας και νοιαζόμαστε για το δάσος του Αμαζονίου, σας ζητάμε να υιοθετήσετε ζωτικά, επιστημονικής βάσης προστατευτικά μέτρα, για τον Αμαζόνιο και τους λαούς του.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Λάβε μέρος στη Διακήρυξη Πολιτών για την προστασία του Αμαζονίου

Ενημέρωση 9 Αυγούστου, 2023

Χθες, οι οχτώ κυβερνήσεις στη σύνοδο κορυφής αναγνώρισαν σε κοινή διακήρυξη πως είναι μια κρίσιμη στιγμή για τον Αμαζόνιο, κι ανέλαβαν σημαντικές δεσμεύσεις για την προστασία των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων πληθυσμών και την αναγνώριση των εδαφών τους. Αυτές οι νίκες δεν θα ήταν δυνατές χωρίς την πίεση του κινήματός μας και την υποστήριξη των μελών του Avaaz στους αυτόχθονες συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων εθελοντών του Avaaz που ήρθαν στο Μπελέμ για να βοηθήσουν.

Ωστόσο, η διακήρυξη στερείται επικίνδυνα συγκεκριμένων στόχων για την προστασία του δάσους, κι οι ηγέτες του Αμαζονίου θα πρέπει να αναλάβουν σαφείς δεσμεύσεις για την προστασία του Αμαζονίου στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο και στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το κλίμα, COP28, τον Νοέμβριο. Ας εντείνουμε λοιπόν την πίεση. Λάβε μέρος σήμερα στη Διακήρυξη τον Πολιτών για τον αμαζόνιο!

——

Ονομάζομαι Τσάι Σουρουί. Μόλις πριν λίγες βδομάδες, παράνομοι κτηνοτρόφοι κράτησαν εμένα και τη μητέρα μου αιχμάλωτες για πέντε ώρες.

Αυτοί οι άνθρωποι με βλέπουν ως εχθρό τους γιατί έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην προστασία του δάσους. Δεν συνειδητοποιούν όμως ότι αγωνίζομαι και γι’ αυτούς.

Ο Αμαζόνιος, όπου ο λαός μου ζει για περισσότερα από 6.000 χρόνια, πλησιάζει σε μη αναστρέψιμα όρια. Το δάσος μας κινδυνεύει να ερημοποιηθεί.

Εάν δεν αποτρέψουμε αυτή την κατάρρευση, η ατμόσφαιρα θα γεμίσει διοξείδιο του άνθρακα, η Γη θα ξεραθεί και 10.000 είδη ζωής θα εξαφανιστούν. Κι όλοι εμείς οι αυτόχθονες πληθυσμοί, αγρότες, λαοί σ’ όλη τη Βραζιλία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, θα πασχίζουμε να επιβιώσουμε.

Αλλά υπάρχει ένα παραθυράκι ελπίδας. Οι ηγέτες του Αμαζονίου ετοιμάζονται για μια ιστορική σύνοδο κορυφής για την προστασία του τροπικού δάσους. Και θα μπορούσε πραγματικά να έχει αποτέλεσμα, αν η φωνή μας υπερισχύσει των κτηνοτρόφων και πείσουμε τους ηγέτες να προστατεύσουν το 80% του δάσους και να αναγνωρίσουν πλήρως τα αυτόχθονα εδάφη.

Στάσου στο πλάι μου για να υπερασπιστούμε το δάσος που δίνει ζωή σ’ όλες κι όλους μας, και θα παραδώσω τις φωνές μας απευθείας στους ηγέτες στη σύνοδο κορυφής. Λάβε μέρος τώρα!
Δημοσιεύτηκε:

Διάδωσέ το παντού