Ενημέρωσε τις Ρυθμίσεις Cookies για να έχεις πρόσβαση σ' αυτή την υπηρεσία.
Επίλεξε «Επιτρέπονται Όλα» ή απλά ενεργοποίησε τα «Διαφημιστικά Cookies»
Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα

Σταματήστε την επόμενη γενοκτονία: Σπάστε τη σιωπή για το Σουδάν!

Σταματήστε την επόμενη γενοκτονία: Σπάστε τη σιωπή για το Σουδάν!

Μπορεί να μην το προβάλουν στις ειδήσεις, αλλά η κατάσταση στο Σουδάν οδεύει προς τη γενοκτονία.

Τις τελευταίες βδομάδες έχουν δολοφονηθεί χιλιάδες άνθρωποι, σε πάνω από 27 πόλεις. Σε δορυφορικές εικόνες φαίνονται νεκρές οικογένειες, πτώματα που σαπίζουν στον δρόμο κι ομαδικοί τάφοι. Επίσης, υπάρχουν πλέον αποδείξεις ότι πολεμούν ακόμα και παιδιά, τα οποία στο τέλος σκοτώνονται.

Αποκαλείται ήδη γενοκτονία. Αλλά οι δημοσιογράφοι καταδιώκονται κι αποκλείονται απ’ τη χώρα, με αποτέλεσμα η κτηνωδία αυτή να μην βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, και παρόλα αυτά ο κόσμος δεν κάνει σχεδόν τίποτα γι’ αυτό.

Πάνω από 300.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη γενοκτονία του Νταρφούρ πριν 20 χρόνια. Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να ξανασυμβεί. Δες πώς μπορούμε να βοηθήσουμε.

Το Avaaz εντόπισε ένα δίκτυο Σουδανών δημοσιογράφων, έτοιμων να κάνουν ρεπορτάζ απευθείας απ’ το μέτωπο και να φέρουν στο φως αυτές τις φρικαλεότητες. Αλλά χρειάζονται πόρους για να καταφέρουν να το κάνουν σε μια κυριολεκτικά εμπόλεμη ζώνη, τους οποίους όμως μπορούμε να τους παρέχουμε εμείς, μαζί με φωτογράφους, ερευνητές και στοχευμένη πολιτική πίεση για να σπάσει το blackout. Επίσης, η στήριξή σου θα βοηθήσει και τις εκστρατείες του Avaaz για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν πρόκειται απλά για μια δωρεά. Αλλά για τη χρηματοδότηση ουσιαστικής δράσης για την αποτροπή μιας πιθανής γενοκτονίας. Μαζί μπορούμε να στείλουμε την αθόρυβη έκκληση βοήθειας του Σουδάν σ’ όλο τον κόσμο, ξυπνώντας τους ηγέτες πριν να είναι πολύ αργά.

Αν θέλεις να στηρίξεις αυτή την εκστρατεία, κάνε τώρα μια εφάπαξ δωρεά. Το Avaaz χρηματοδοτείται στο 100% από πολίτες όπως εσύ, κι αν συγκεντρώσουμε αρκετούς πόρους: 
  • Θα χρηματοδοτήσουμε ανεξάρτητους δημοσιογράφους για να δημοσιεύσουν φωτογραφίες ντοκουμέντα, πλάνα κι έρευνες απ’ το Νταφούρ κι όλο το Σουδάν.
  • Θα στηρίξουμε ερευνητικές ομάδες για την επαλήθευση των ειδήσεων, την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και για να ξεκινήσει η διεθνή κάλυψη αυτής της φρίκης.
  • Θα χρηματοδοτήσουμε ακτιβιστικές δράσεις κι εκστρατείες στα μέσα ενημέρωσης, με στόχο την πολιτική δράση σχετικά με την πιθανή γενοκτονία και τον ευρύτερο εμφύλιο πόλεμο.
  • Θα δημιουργήσουμε μια εξειδικευμένη ομάδα δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για να εντοπίζουμε νέες απειλές και να κινητοποιούμε εκατομμύρια ανθρώπους σ’ όλο τον πλανήτη για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.
Ένα ακόμα χωριό ή μια πόλη κινδυνεύουν να δεχτούν επίθεση ανά πάσα στιγμή. Αλλά τώρα, εκατομμύρια άνθρωποι το γνωρίζουμε. Ας αναλάβουμε δράση λοιπόν!
Δημοσιεύτηκε: