Συνεχίζοντας, αποδέχεσαι την Πολιτική Απορρήτου του Avaaz, η οποία εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε και πώς προστατεύουμε τα δεδομένα σου.
Κατάλαβα
Εντάξει

Καθαρίστε τα κοινωνικά δίκτυα!

Προς τους γενικούς διευθυντές του Facebook και του WhatsApp, Μ. Ζάκερμπεργκ και Κρις Ντάνιελς, και τους κρατικούς φορείς:

Τα στοιχεία είναι πλέον ακράδαντα: το WhatsApp έχει μετατραπεί σε όπλο μαζικής καταστροφής της δημοκρατίας. Απαιτούμε από το Facebook να εγκαταστήσει την απαραίτητη τεχνολογία, για να προστατέψει όλους τους χρήστες WhatsApp από την παραπληροφόρηση. Και αν είναι αναγκαίο, να κάνει την κρυπτογράφηση προαιρετική, ώστε να μπορούν οι χρήστες να επιλέγουν αν θέλουν να συμμετέχουν στην μείωση της παραπληροφόρησης. Όλοι οι ψεύτικοι λογαριασμοί πρέπει να διαγραφούν και όλες οι πλαστές ειδήσεις πρέπει να διορθώνονται εγκαίρως.

Πληκτρολόγησε το email σου και πάτα «υπογράφω»:
Συνεχίζοντας, συμφωνείς να λαμβάνεις email από το Avaaz. Η Πολιτική Απορρήτου μας προστατεύει τα δεδομένα σου κι εξηγεί πώς χρησιμοποιούνται. Μπορείς να διαγραφείς ανά πάσα στιγμή.

Προσφατες υπογραφες

Καθαρίστε τα κοινωνικά δίκτυα!

Είναι τρομακτικό -- o νέος πρόεδρος της Βραζιλίας θέλει να ισοπεδώσει τον Αμαζόνιο, έχει απειλήσει ότι θα σκοτώσει 30.000 αριστερούς κι εξυμνεί τη δικτατορία. Και φαντάσου ότι πριν λίγους μήνες σχεδόν κανείς δεν ήθελε να τον ψηφίσει. Πώς συνέβη αυτό;!

Τον βοήθησε το WhatsApp του Facebook.

Ο βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων Μ. Ζάκερμπεργκ έκανε την πάπια, καθώς πλούσιες εταιρείες ξόδευαν εκατομμύρια παράνομα, για να πλημμυρίσουν την εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp με πλαστές ειδήσεις και ρητορική μίσους -- μέχρι που ο λαός εμπιστεύτηκε την ψήφο του σ’ έναν ακραίο φασίστα του χειρότερου είδους.

Ο Ζάκερμπεργκ θα μπορούσε να έχει εμποδίσει εγκαίρως τις εταιρείες αυτές και να έχει ενημερώσει τους χρήστες. Αλλά δεν το έκανε. Τώρα είναι στο χέρι μας να ξεμπροστιάσουμε το Facebook, για να αναλάβει την ευθύνη για τις πλαστές ειδήσεις και τη ρητορική μίσους που διαδίδονται στις πλατφόρμες του -- και να βάλει τέλος στην οργανωμένη προπαγάνδα προτού κι άλλοι φασίστες αρπάξουν τη δημοκρατία μας και το μέλλον μας.
Δημοσιεύτηκε: