עדכן את  ׳הגדרות העוגיות׳ שלך כדי לאפשר את התכונה הזו.

לחץ   על ׳ אפשר הכל׳ או פשוט הפעל ׳ עוגיות ממוקדות מטרה׳
ע"י המשך אתם מקבלים את מדיניות הפרטיות של אוואז אשר מסבירה כיצד נעשה שימוש במידע שלכם וכיצד הוא מאובטח.
הבנתי
אנו משתמשים בעוגיות בכדי לנתח כיצד מבקרים באתר משתמשים בו וכדי לעזור לנו לספק לכם את החוויה הטובה ביותר באתר. קראו את מדיניות העוגיות שלנו .
תדרוך:<br>מהי חרדה אקולוגית?

תדרוך:
מהי חרדה אקולוגית?

איך זה קשור לחוסר פעולה של ממשלות, ומה כולנו יכולים לעשות בנידון

חלקו עמנו את החוויות שלכם

חברי וחברות אוואז מימנו לאחרונה סקר, הגדול בהיסטוריה, בנושא חרדה אקולוגית (הידועה גם כחרדת אקלים או חרדה סביבתית) בקרב ילדים וצעירים אשר כלל 10,000 משתתפים ב-10 מדינות ברחבי העולם. בכל המדינות, הסקר הראה שהחרדה מהמשבר האקלימי גבוהה מאוד, והיא אינה נובעת רק מכך שאנו עדים לאסונות אקלים הרסניים, אלא גם קשורה בכך שממשלות באופן קבוע אינן נוקטות בצעדים משמעותיים כדי לעצור את המשבר.

עוד לא מאוחר מכדי לעצור את שינוי האקלים הדוהר במהירות. אנו יודעים מה נחוץ ומה ממשלות צריכות לעשות. אבל זה ידרוש רצון פוליטי נועז ונחישות רבה - וזה בדיוק מה שחסר מאוד. ובכל זאת העניינים מתקדמים, יש תנופה חדשה, ויש עדיין המון מקום לתקווה גדולה ומנומקת.

>תדריך זה נועד לעזור לכולנו להבין מהי חרדה סביבתית, כיצד אנו יכולים לחיות איתה וכיצד רגשות אלה יכולים דווקא לעורר תקווה קיצונית בזמן שאנו נאבקים להגן על כדור הארץ.

הקליקו על הקישור למטה למידע נוסף על ממצאי התדריך, או לחצו על הכפתור הוורוד כדי לשתף את הניסיון שלכם עם חרדה אקולוגית.

מידע נוסף

אלה ממצאי המחקר:

• כמעט מחצית מהצעירים שנסקרו ברחבי העולם (45%) אומרים שחרדת האקלים משפיעה על חיי היומיום שלהם: על האופן שבו הם משחקים, אוכלים, לומדים וישנים.

• יותר משבעה מכל עשרה (75%) סבורים כי ״העתיד מפחיד״, ומספר זה קופץ ל -81% מבני הנוער שנסקרו בפורטוגל ו -92% בפיליפינים.

• 58% אמרו שהממשלות "מפקירות אותי ו/או את הדורות הבאים", בעוד 64% אמרו שממשלותיהן אינן עושות מספיק כדי למנוע אסון אקלים.

• כמעט ארבעה מכל עשרה צעירים (39%) אמרו שהם מהססים להביא ילדים לעולם.

הממצאים מפחידים, אך פסיכולוגים אומרים שהמצב לא משפיע רק על ילדים. א.נשים בכל הגילאים ובכל מקום חווים חרדת אקלים.

ממצאי מחקר זה עשויים לשחק תפקיד מרכזי בתביעות משפטיות של בני נוער בנושא האקלים, כמו התביעה ההיסטורית נגד 33 ממשלות אשר חברי וחברות אוואז עוזרים לממן. וזה עוד לא הכל: לקראת פסגת האקלים של האו"ם השנה, אנו עובדים בקדחתנות  כדי שהמחקר הזה יגיע אל שולחנם של כל מקבל ומקבלת החלטות, וישפיע על משא ומתן קריטי ועל מדיניות של ממשלות. המחקר כבר הגיע לכותרות, עם סיקור עצום בכמה מאמצעי התקשורת החשובים והמשפיעים בעולם, ומזכ״ל האו״ם אף הזכיר את הממצאים בנאומו בפני מנהיגי העולם - מדהים!

Media headlines

מהי חרדה אקולוגית?

חרדה אקולוגית עשויה מתחושות דאגה, תסכול, אבל ואפילו כעס הקשורים במציאות משבר האקלים ובכישלון המתמשך של ממשלותינו לטפל בבעיה בדחיפות הדרושה.

אנשים חשים נבגדים על ידי מנהיגיהם וחוששים מן העתיד. אלה רגשות לא נוחים וקשים - אך הם מהווים תגובה נורמלית ובריאה לחלוטין לחורבן עולם הטבע ולחוסר המעש הפוליטי.

לא מדובר כאן ב׳תיקון׳ או ׳פתרון׳ החרדות שלנו, אלא בלמידה כיצד ניתן לחיות איתן. עבור כל אחד מאיתנו, מדובר בהכרה ברגשותינו ונתינת כבוד להם כדי שנוכל לעסוק במשבר ולדרוש דין וחשבון ממנהיגינו, ללא הכחשה או ייאוש.

רגשות החרדה שלנו נובעים לעתים קרובות מאהבה עמוקה ואמיתית לטבע ולכדור הארץ. איך לא נרגיש חרדה? הבעיה היא לא רגשותינו, אלא מציאות המשבר, בשילוב עם הכישלון הפוליטי לטפל בו.

מה ניתן לעשות נגד חרדת האקלים?

אם חרדת אקלים היא תגובה בריאה וטבעית, כיצד בכל זאת חיים איתה? להלן מספר טיפים ורעיונות של הברית לפסיכולוגיית האקלים אשר עשויים לעזור לכם וליקיריכם:

• זכרו שאתם לא לבד. יש עוד הרבה א.נשים שעשויים להיות חרדים כמוכם - יתכן שהם פשוט לא מדברים על זה.

• צרו מרחב בטוח כדי לדבר על שינויי אקלים ובפרט על התחושות שהוא מעלה בכם ובאחרים. הקשיבו לאיך שצעירים מרגישים והתייחסו ברצינות לרגשותיהם. הסבירו להם כי רגשותיהם הגיוניים והם סימן לכך שאכפת להם. זה טבעי להרגיש עצובים ומתוסכלים מהמצב כפי שהוא כרגע.

• דעו שלא הכל נופל עליכם. יש גבול למה שיכול אדם אחד לעשות, ולמרות שלפעולות פרטניות יש השפעה, האחריות היא קולקטיבית. תמכו בצעירים וצעירות אשר נוקטים בפעולות, גם אם השפעתן קטנה בעיניכם. אוואז היא ההוכחה שכאשר מספיק מאיתנו חוברים יחד, אנו יכולים לעשות שינוי גדול!

• עשו כמיטב יכולתכם לדאוג לעצמכם, פיזית ונפשית. זה נשמע מובן מאליו, אבל הקפדה על יסודות הבריאות יכולה לעזור לנו להגביר את החוסן שלנו ולשמור על עצמנו.

• בילוי בטבע יכול לעזור. התחברו לטבע והרשו לעצמכם ליהנות מיופיו. האהבה שלנו לטבע יכולה לעורר השראה במאבק שלנו להגנה על כדור הארץ.

חלקו עמנו את החוויות שלכם

חרדה אקולוגית היא תגובה טבעית, והדיבור עליה מועיל. לכן יצרנו מרחב בו כולנו יכולים לחלוק את הניסיונות שלנו בהתמודדות עם החרדה, ואולי היא אפילו מעוררת בנו רצון לפעול. לחצו על הכפתור כדי לקרוא מה אחרים אומרים ושתפו את המחשבות והרעיונות שלכם.

מה משתפים חברי אוואז בנושא חרדה אקולוגית:

תגובות אחרונות

לחצו כדי לטעון הערות חדשות
טען הערות נוספות
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם:
.
ע"י המשך אתם נותנים את הסכמתכם לקבל אימיילים מאוואז. מדיניות הפרטיות שלנו תגן על המידע שלכם ותסביר לכם כיצד נעשה בו שימוש. תוכלו לבטל את הרשמתכם בכל עת.

ספרו לחבריכם