עדכן את  ׳הגדרות העוגיות׳ שלך כדי לאפשר את התכונה הזו.

לחץ   על ׳ אפשר הכל׳ או פשוט הפעל ׳ עוגיות ממוקדות מטרה׳
ע"י המשך אתם מקבלים את מדיניות הפרטיות של אוואז אשר מסבירה כיצד נעשה שימוש במידע שלכם וכיצד הוא מאובטח.
הבנתי

האינטרנט...ניצל??!!

(ספטמבר 2016)

במשך חמש שנים אנחנו נלחמים בתאגידי הענק על החופש באינטרנט, ונראה שניצחנו!!!

בהתחלה בארה”ב, אח”כ בברזיל, הודו ועכשיו הסמכות הגבוהה בצרפת (וקול המפתח) אמר לנו בשבוע שעבר לפני שהודיע מטעם האיחוד האירופאי על חוק הגלישה הבטוחה באינטרנט, עבור חצי ביליון א.נשים:

Sebastien Soriano
"אני חייב להודות שחלק מהציוצים וההודעות שקיבלתי ממש ריגשו אותי… אנשים מבקשים ממני “להציל את האינטרנט” ו”להפסיק את השליטה התאגידית המופרזת”... ממש רציתי להגיב להם”
-- סבסטיאן סוריאנו, הרגולטור הצרפתי על האינטרנט ARCEP

בכירים שמכריזים על החוק הראו טבלאות של מספרים חסרי תקדים של מעורבות ציבורית בתגובות - כ-640 תגובות לדקה, הרוב המכריע מהן מאוואז! התאגידים ביקשו אינטרנט מהיר לעשירים המופלגים ואינטרנט איטי ליתר, כלומר לכולנו. נלחמנו למען העיקרון של "רשת נייטרלית" - אינטרנט שוויוני לכולם!

זה היה מאבק גלובלי שנמשך חמש שנים והתפרש על פני ארבע יבשות:

Net Neutrality US
ארצות הברית - 2.5 מיליון מאיתנו הצטרפו לסנטור שאיים להשבית את הדיון בהצעת החוק באמצעות קריאת החתימות שלנו מרצפת הסנאט. החקיקה נפלה. ניצחון!

Net Neutrality India
הודו - אוואז חברה לקבוצות קמפיין מקומיות, עם עשרות אלפים מחברינו ההודים המצטרפים לקריאה לשר התקשורת. ניצחון!

Net Neutrality Brazil
ברזיל - מספרים גדולים של חברי פרלמנט הצטרפו לקמפיין שלנו, וסייעו לנו להעביר את "מרקו האזרחי" - החוק המתקדם ביותר להגנת האינטרנט בעולם. ניצחון!

Net Neutrality Media
אירופה - הענקית טלקום פעלה בכל דרך אפשרית על מנת למצוא חורים בחוק להגנת האינטרנט שעמלנו עליו וזכינו בו. הצלחנו לעצור אותם. התקשורת לא מספרת על פי רוב סיפורים שמחים, אבל את הניצחון הזה היא חגגה. תקראו על הניצחון האחרון של הציבור על הטייקונים ב רויטרס , Tagesspiegel , פוליטיקו , EFE , Euractiv and the וול סטריט ג’ורנל .

האינטרנט הוא יותר מעוד סוגייה. אנחנו יודעים שמדובר בכוח אדיר שמעצים את היכולות האנושיות שלנו לתקשר אלה עם אלה. אי שוויון בנגישות לאינטרנט יכולה לתעל את הכוח למעטים העשירים - האתרים שלהם יעלו מהר יותר ויעבדו טוב יותר מאשר אלה של עסקים קטנים, בלוגרים או ארגונים ללא כוונות רווח, כמו אוואז.

הצלחנו לנצל את הכוח של התקשורת האינטרנטית כדי להגן על התקשורת הזו בעצמה, ונייטרליות ברשת ניצחה ותמשיך להיות הסטנדרט של האינטרנט בכל מקום.

הסיפור הזה הוא אות של תקווה לכל אתגר שניצב בפני העולם. ככל שאנחנו דבקים באחווה שלנו ונשארים יחד, אנחנו אכן יכולים לבנות את העולם שעליו אנחנו חולמים.

אוואז יכולה לעשות את כל זה רק משום שאנחנו ממומנים ב-100% על ידי א.נשים פרטיים בתרומות קטנות - לא תאגידים, לא ממשלות או כסף גדול. כדי לשמור את חופש האינטרנט שלנו, תרמו כאן .

* ותודה ענקית וברכות לכל השותפים הנפלאים שלנו המעורבים בניצחונות ההיסטוריים האלה בכל מדינה, ובמיוחד: Access Now, Digitale Gesellschaft, DemandProgress, EFF, EDRi, Fight for the Future, FreePress, Gilberto Gil, La Quadrature du Net, MoveOn, Save the Internet, World Wide Web Foundation, The Right to Know campaign ורבים רבים אחרים!